r
Nosalty Logó

Sajtos perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sajtos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 775 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 775 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7444.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    4563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva a hűtőbe pihentetjük kb. 30 percet.
  3. Két részletben 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 centiméteres perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) perceket gyártunk.
  4. A pereceket megkenegetjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
  5. sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt). (Kb. 3 gáztepsinyi lesz belőle.)
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 890
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 147654
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, most készítettem először a kis pereceket. Nem lehet elrontani, de abbahagyni sem lehet, ha egyszer elkezdjük rágcsálni....Ha mégis tárolásra kerülne a sor, akkor lezárt dobozban akár egy hétig is friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...