r
Nosalty Logó

Sajtos-májas pulykatekecs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Konczsuzsi
Sajtos-májas pulykatekecs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 517 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3700 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3690 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2068 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.
  2. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk.
  3. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Vékonyra klopfoljuk a szeleteket.
  5. Zsírpapírra teregetjük a szeleteket, olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk.
  6. A hússzeletek szélei kissé fedjék egymást.
  7. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet.
  8. Óvatosan a papír segítségével szorosan tekerjük fel.
  9. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át és a másik felét is.
  10. Ekkor érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.
  11. A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával.
  12. 190°-on,1 óra alatt puhára sütjük (hőlégkeveréses sütőben 160°-on).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17161
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Ha megpuhult a hús megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat. Ha hideg sültnek szánjuk, szaftosabb marad, ha nem pirítjuk meg. Egyszerűen, ha megpuhult a hús és megsült a májas töltelék hagyjuk kihűlni. A töltelék dúsítható más hagyományos hozzávalókkal, mint például áztatott zsemle, tojás, gomba, petrezselyem stb... Bár ennél az ételnél pont ez volt a lényeg, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...