r
Nosalty Logó

Sajtos kosárka nikuszbaby konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nikuszbaby
Sajtos kosárka nikuszbaby konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez

Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez

Összesen 5689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez

Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10429.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2524 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    5054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1712 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 5689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 10 dkg sajtot, 2 dkg élesztőt, sót, tojást, tejfölt, és összegyúrjuk az egészet.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával, a formába nyomkodjuk a tésztát. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
  4. Én a gáztepsire szoktam sorakoztatni a formákat egymás mellé 20 db-ot.És előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük..

Töltelékhez

  1. A 3 dl tejfölt, 1 tojást, 20 dkg reszelt sajtot és egy pici sót összekeverünk. A formákat ezzel a krémmel töltjük meg (kb. 1 evőkanálnyi).
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2768
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos kosárka nikuszbaby konyhájából
nikuszbaby 62 recept

Ez az egyik kedvenc sós-sajtos sütim!!!! Imádom, anyutól tanultam  :D  Előmelegített sütőben kell megsütni, és kb. 40-50 db lesz belőle...(Fém kosárkákba szoktam a tésztát tenni)

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...