r
Nosalty Logó

Sajtos-chilis kréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Sajtos-chilis kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    5673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, a paprikákkal összekeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, és elkezdjük a tojásokkal, gyors mozdulattal összegyúrni.
  2. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a tészta teljesen összeálljon. Minden a kezünk melegségétől függ, így nem biztos, hogy egyáltalán kell bele a víz.
  3. Ha összeállt, vegyük kétfelé, egyenként csomagoljuk folpackba, tegyük a hűtőbe legalább 40 percre pihenni. Az idő elteltével vegyük elő az egyik csomagot, és enyhén lisztezett deszkán, munkafelületen próbáljuk meg a lehető legvékonyabbra nyújtani.
  4. Tetszés szerinti kiszúrókkal szaggassuk ki, rakjuk őket sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt süssük készre. Sütőrácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk...ha marad belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1300
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kréker egy picit különleges. Teljesen megbolondítja a chili, és a pirospaprika. Kitűnő bor- és sörkorcsolya. Így vékonyra nyújtva ropogós, kicsit vastagabbra hagyva pedig omlós. Egyszóval nem érdemes "csak" egy adagot készíteni, mert biztos vagyok benne, hogy a jól záródó fémdobozba már nem fog jutni, pedig sokáig elállna benne. Ez 1 adag, és ebből a mennyiségből nekem 4 sűrűre rakott ( 6×6-os sorok ) gáztepsivel lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...