r
Nosalty Logó

Sajtos burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sajtos burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    682 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    4901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2728 micro
  • β-karotin
    7248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 1164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, hámozzuk, durva kockákra vágjuk. A sárgarépat meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghántjuk, kockákra vágjuk.
  2. A vajat felforrosítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát kb 2 percig tovább dinszteljük. Sóval, borssal és provanci fűszerkeverékkel ízesítjük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük, a magokat kiszedjük, kockákra vágjuk. A bazsalikomot csíkokra vágjuk.
  4. A megfőtt zöldségeket a levesben püresítjük. Hozzákeverjük a krémsajtot, paradicsomkockákat és a bazsalikomot, és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21803
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom burgonyaleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...