r
Nosalty Logó

Sajtos boszorkánypogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos boszorkánypogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amibe belekevertük a sót. Hozzáadjuk a feta sajtot, összegyúrjuk, fóliába csomagolva, hűtőbe rakjuk legalább fél órára.
  2. A sütőt begyújtjuk, sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztából 2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, az egyik oldalát belemártjuk a tojásba, utána pedig a szezámmagba. A lemezre rakjuk a magos felükkel felfelé, az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
  3. Berakjuk a sütőbe, megsütjük. Ezután a mélyedésekbe 1-1 kocka sajtot rakunk, visszarakjuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17428
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Áttört túróval is el lehet készíteni a tésztát, nekem most feta sajt volt otthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van édes boszorkánypogácsa, miért ne lehetne sós is? Az interneten nézelődve találkoztam ezzel az ötlettel, ott viszont képviselőfánk tésztával volt elkészítve. Nem tudom, hogy maradt lapos a tészta nekik? Nekem még ez is felpuffadt, úgyhogy trükkösködnöm kellett vele, hogy a közepébe tudjak sajtot olvasztani. Két tepsivel lett ebből az adagból, amíg a másodikat sütöttem, az első adag kicsit hűlt, a közepét megint benyomkodtam, és bele tudtam rakni a sajtkockákat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...