Sajtos boszorkánypogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
576
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
2305
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1422.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
576
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 177.5 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5690.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 3227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
2305
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
407
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amibe belekevertük a sót. Hozzáadjuk a feta sajtot, összegyúrjuk, fóliába csomagolva, hűtőbe rakjuk legalább fél órára.
- A sütőt begyújtjuk, sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztából 2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, az egyik oldalát belemártjuk a tojásba, utána pedig a szezámmagba. A lemezre rakjuk a magos felükkel felfelé, az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
- Berakjuk a sütőbe, megsütjük. Ezután a mélyedésekbe 1-1 kocka sajtot rakunk, visszarakjuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17405
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
Áttört túróval is el lehet készíteni a tésztát, nekem most feta sajt volt otthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ha van édes boszorkánypogácsa, miért ne lehetne sós is? Az interneten nézelődve találkoztam ezzel az ötlettel, ott viszont képviselőfánk tésztával volt elkészítve. Nem tudom, hogy maradt lapos a tészta nekik? Nekem még ez is felpuffadt, úgyhogy trükkösködnöm kellett vele, hogy a közepébe tudjak sajtot olvasztani. Két tepsivel lett ebből az adagból, amíg a másodikat sütöttem, az első adag kicsit hűlt, a közepét megint benyomkodtam, és bele tudtam rakni a sajtkockákat.