r
Nosalty Logó

Sajtkrémes rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtkrémes rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 517 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2065 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 380 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 517 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4826 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    2127 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2065 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 10 dkg mák (vagy más magok: szezámmag, napraforgómag)
  • 5 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt begyújtjuk.
  2. Kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, pizzavágóval felvágjuk 1,5-2 cm szélesre, és 6 cm hosszúra.
  3. Bekenjük a jól felvert tojással a tetejét (kenhetjük mielőtt felvágjuk, ha úgy szimpatikusabb), és egyenként belemártogatjuk reszelt sajtba, vagy valamilyen magba.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, berakjuk a forró sütőbe és pirosra sütjük. Amikor kész, hagyjuk hűlni, majd recés késsel félbevágjuk.
  5. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, krémsajtot meg a reszelt sajtot habosra keverjük, habzsákba töltjük.
  6. A süti alsó lapjára nyomjuk a krémet, és rárakjuk a felső lapot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6671
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Csak az álljon neki, aki türelmes és sok ideje is van. :) A tészta másik feléből lehet készíteni például: ízes táskát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jaj, hogy ez milyen macerás volt! Viszont már be volt tervezve, hogy elkészítem ezt a sütit, és olyankor már aludni sem tudok. Mikor meglátok egy új receptet (főleg, ha még egy csábító kép is van mellette) így szoktam járni és van, amikor már álmomban elkészítem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...