r
Nosalty Logó

Rumos-szilvás marcipán bonbon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Rumos-szilvás marcipán bonbon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

725
Kalória
13.8g
Fehérje
70.3g
Szénhidrátok
45.7g
Zsír
24.6g
Víz
30g
Koleszterin
7.7g
Rost
56.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    228.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    906 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 3628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 458 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát nagyon alaposan péppé daráljuk és összekeverjük a cukorral, aromával, és annyi vízzel, hogy jól gyúrható, de viszonylag puha masszát kapjunk. A kapott bucit folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy keményedjen.
  2. A szilvát 3-4 darabba vágjuk, és pici vízzel felhigított rumba áztatjuk addig, míg a marcipán a hűtőben pihen.
  3. Ha letelt az idő, a szilvát leszűrjük.
  4. Elkészítjük a bonbonokat: a marcipánból előbb gyúrunk egy 3 cm átmérőjű golyót, majd ujjbeggyel szétlapítjuk, beleteszünk egy darabka szilvát, és "körbecsomaguljuk" a marcipántallérral, újból golyóvá formálva azt.
  5. Ha kész vannak a szilvás golyók, a csokik egyik felét megolvasztjuk a tejszín és a vaj felével mikróban (egyelőre elég ennyit, inkább olvasszunk másodszor is, mert nem lehet előre tudni, pontosan mennyi bevonó kell). A kapott lágy csokikrémbe mártjuk/forgatjuk a golyókat. Ezt lehet hústűvel, fogpiszkálóval, villával, kézzel, kinek hogy könnyebb.
  6. Lapos tányérra vagy tálcára tesszük őket, és hűtőben rájuk dermesztjük a csokit 1 óra alatt. Ebből az adagból kb 20-30 bonbon jön ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc

Marcipán, Te csodás...! :) Egyik kedvenc édességem a magyar marcipángyár potom 350 Ft-os bonbonja, amiért ennyi pénzt nyilván nem vagyok hajlandó kiadni, így még az életben nem sikerült belőle jólesően eltelnem. :D Tehát "Segíts magadon, Isten is megsegít!" mottóval nekiálltam házilag legyártani őket. :D Így egy bonbon kb 10-20 Ft-ra jön ki, és sem adalékanyagok, sem egyéb hülyeségek nem terhelik. Azon túl meg azt teszek bele, amit és ahogy én akarok, szóval nagyon nagy sikerként könyveltem el a családdal és a barátokkal együtt. Isteni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!