r
Nosalty Logó

Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 2655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8807.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    851 mg
  • Foszfor
    2732 mg
  • Nátrium
    4626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    537 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 2655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Elkészítés

A tang zhong-hoz

  1. A tang zhonghoz 1,1 dl hideg vízben 3 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

A kenyértésztához

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztó programra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk. A tésztát kicsit széthúzogatjuk kézzel, aztán feltekerjük kenyér formára.
  4. Szilikon sütőformába fektetjük a tésztát, tetejét megkenjük egy kanálnyi íróval, tetejét éles késsel néhány helyen bemetsszük, és az 50 fokos sütőbe tesszük kelni, kb. 20 percre.
  5. Ha megkelt a tészta a duplájára, felcsavarjuk a sütőt 200 fokra hőlégkeverésen, és 30 perc alatt megsütjük a kenyereket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15 x 2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1410
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Mindig variálom a kenyerek hozzávalóinak összetételét, így sohasem készítem el ugyanazt a kenyeret kétszer. Befolyásoló tényező még, hogy mit találok itthon, és mit enged meg a vércsoport diétám. Mióta odafigyelek rá, azóta ehetek kenyeret - persze átlagos mennyiségben -, és nem hízom tőle. Ez fontos, hiszen 13. éve sütök itthon kenyeret, és az elég rossz volt, mikor évekig nem ehettem, ha meg akartam tartani a súlyomat. Persze megvan a véleményem a különböző diétákról, de biztosan fontos az is, ki miben hisz.

Hozzávalók

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...