Rozskeksz aszalt áfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1785
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2014.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 117.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
1785
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt.
- Kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
- A puha (olvadt) vajba belekeverjük a cukrot, csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
- A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, majd beleöntjük a vajas keveréket.
- Diónyi golyókat formázunk (enyhén nedves kézzel könnyebb), és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Áttesszük sütőrácsra hűlni, ott fog megkeményedni.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7523
- Feltöltés dátuma: 2011. január 10.
Ajánló
Ha nem tortaalapnak készítjük, mehetnek bele még az alábbiak: fahéj, mézeskalács fűszer, apróra darabolt étcsoki, dió, mandula, mogyoró, cukrozatlan kakaópor (egészségesebb változata: karobpor). A cukormennyiség csökkentésével lehet hozzáadni mézet, ekkor folyamatosan figyelni kell sütésnél, mert hajlamos megégni. Lehet nagyobb átmérőjű kekszeket is formázni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptműves
119 recept
Igazából a sült túrótorta "alját" kísérletezem, hogy gyúrt tészta legyen vagy darált keksz? Gondoltam, mi lenne, ha saját rozsos kekszet darálnék le, így nekiláttam a kekszsütésnek. Az aszalt áfonya az azonnal fogyasztható néhány darab kiváltsága, a többi picit szárad és megy az alapozásba.