Rozmaringos rozé kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
719
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
719
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3050 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 907 mg
-
Nátrium 1849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
719
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3050 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 907 mg
-
Nátrium 1849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
719
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla, és téglalap formára igazítjuk. Én mindig a kezemmel megegyező nagyságúra vágom.
- A zsíros felén ujjnyi távolságokban sréen mindkét irányban bevágjuk, de csak annyira, hogy ne vágjuk át a zsírt a húsig. Frissen őrölt borssal fűszerezzük, ráhelyezzük a rozmaring ágat, befóliázzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
- A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Sütés előtt eltávolítjuk a rozmaringot, és a hús mindkét oldalát megsózzuk.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és a forró edényben a hús minden oldalát 1-1 percig megsütjük. Tepsire helyezzük, ráöntjük a serpenyőben kisült zsiradékot, és 16 perc alatt rozé állagúra sütjük a sütőben.
- A maréknyi diót durván felaprítjuk, és a serpenyőben maradt zsíron megpörköljük.
- Amikor elkészül a hús, kiemeljük a tepsiből, és pár percig hagyjuk, hogy a felesleges nedvességet kiengedje magából. Egészben, illetve felszeletelve is tálalható, dióval megszórva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 16 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 20001
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
Édesburgonya-pürével a legjobb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
Nálunk karácsonykor mindig halászlé van. Imádom! A kedvenc ételem, ezen nem is fogunk változtatni. Pár hete viszont egy hölgynek annyira ízlett a kacsám, hogy kérte a receptjét, mert jó karácsonyi menü ötletet biztosítottam neki. Innen köszönöm a kedvességét és a csoportét, akivel csodálatos esténk volt együtt, és bízom benne, hogy ők is és bárki, aki bevállalja, ugyanolyan üres tányérokat kap vissza, mint én!