r
Nosalty Logó

Rozmaringos rozé kacsamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
CulinaRita
Rozmaringos rozé kacsamell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

719
Kalória
77.3g
Fehérje
8.8g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
300.9g
Víz
308g
Koleszterin
2.7g
Rost
678.6mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3050 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    1849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3050 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    1849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla, és téglalap formára igazítjuk. Én mindig a kezemmel megegyező nagyságúra vágom.
  2. A zsíros felén ujjnyi távolságokban sréen mindkét irányban bevágjuk, de csak annyira, hogy ne vágjuk át a zsírt a húsig. Frissen őrölt borssal fűszerezzük, ráhelyezzük a rozmaring ágat, befóliázzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Sütés előtt eltávolítjuk a rozmaringot, és a hús mindkét oldalát megsózzuk.
  4. Egy serpenyőt felhevítünk, és a forró edényben a hús minden oldalát 1-1 percig megsütjük. Tepsire helyezzük, ráöntjük a serpenyőben kisült zsiradékot, és 16 perc alatt rozé állagúra sütjük a sütőben.
  5. A maréknyi diót durván felaprítjuk, és a serpenyőben maradt zsíron megpörköljük.
  6. Amikor elkészül a hús, kiemeljük a tepsiből, és pár percig hagyjuk, hogy a felesleges nedvességet kiengedje magából. Egészben, illetve felszeletelve is tálalható, dióval megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálunk karácsonykor mindig halászlé van. Imádom! A kedvenc ételem, ezen nem is fogunk változtatni. Pár hete viszont egy hölgynek annyira ízlett a kacsám, hogy kérte a receptjét, mert jó karácsonyi menü ötletet biztosítottam neki. Innen köszönöm a kedvességét és a csoportét, akivel csodálatos esténk volt együtt, és bízom benne, hogy ők is és bárki, aki bevállalja, ugyanolyan üres tányérokat kap vissza, mint én!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!