Rozmaringos krumpli Mayura konyhájából
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 246.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5546.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 4340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 986 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, és dobókocka méretűre szeleteljük. Megmossuk, és lecsöpögtetés után tepsibe öntjük. Rálocsoljuk az olívaolajat, mely ha jó minőségű, plusz ízt is kölcsönöz az ételnek. A kezünkkel alaposan összeforgatjuk.
- A rozmaring ágakat megmossuk, és ha zsengék a levelekkel eggyütt ollóval a krumplira vagdaljuk. Ha az ágak már fásak egy kissé, akkor a leveleket letépjük, lehúzzuk az ágról és így tesszük a krumplira. Az ágakat is dobjuk a krumplira, később tálalásnál ezeket kivesszük. A krumplit ezután sózzuk, borsozzuk, és még egyszer alaposan összeforgatjuk az egészet.
- A legmelegebb fokozaton légkeverés mellett sütjük. Lefedés nélkül!!!
- Amikor a tetején a csúcsok pirulnak egy sütőlapáttal, vagy lapos fakanállal átforgatjuk a krumplikat, ne féljünk ha leragad, ezek lesznek a legfinomabb részek. Addig sütjük, amíg szép piros lesz az alja. Kivesszük, egy percig hűlni hagyjuk, és az odapirult részeket is felszedve tálra halmozzuk.
- Ha a krumplit nem azonnal készítjük el egy negyed citrom levével is összeforgatjuk, így nem barnul meg. Amikor pedig sütésre kerül a sor, a citromgerezdet is a krumplival eggyütt sütjük.
- (Lehetőleg teflon tepsit használjunk, mert az a cél, hogy a sülés közben a krumpli alja odakapjon egy kicsit.)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30X20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6010
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Ajánló
Ez a fogás mindenkinek ízleni fog, azoknak is ajánlom, akik egyébként nem kedvelik a fűszeres ételeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Először egy Udinei vendéglőben ettem rozmaringos krumplit, bélszíncsíkokkal és a tetején durvára tört török mogyoróval... Hát nem mondom, még mindig összefut a nyál a számban, ha csak rágondolok. Azóta teljesen kiszorította a jó kis petrezselymes krumplit a családunk étrendjéből. Nagyon-nagyon jó kis fogás. Még azok is szeretik, akik egyébként nem kedvelik a rozmaringot más ételekben. Tökéletes harmónia van a jól megpirított sült krumpli, és a rozmaring ízében. Mindenképpen próbáld ki Te is! Télen is, nyáron is kiváló választás sültek, saláták mellé és könnyed, délutáni finomságnak is kitűnő. Én most sült báránycomb mellé adtam köretként, szuper volt.