r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Rozé kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 549 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1097 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk úgy, hogy a húsba már nem vágunk bele, csak a háját vágjuk meg.
  2. Mindkét oldalát rendesen sózzuk és borsozzuk.
  3. Száraz serpenyőbe tesszük a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé, és 6 percig sütjük ezen az oldalon.
  4. Közben hozzáadjuk a rozmaring szálat és a felvágott fokhagyma-gerezdeket.
  5. A hatodik perc leteltével megforgatjuk a kacsamelleket, és körbepirítjuk a többi részét is.
  6. Majd 15 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe a húst, előtte szedjük ki a rozmaringot és a fokhagyma-gerezdeket. (Célszerű olyan serpenyővel dolgozni, ami sütőben is használható, ha ilyenünk nincs, akkor tegyük át tepsibe a húsokat!)
  7. A negyed óra leteltével vegyük ki a húst, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeleteljük fel, és lehet is fogyasztani.
  8. Aki jól átsütve szereti a kacsamellet, az minimum 20 percig hagyja a sütőben!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 595
  • Tegnapi nézettség: 97
  • 7 napos nézettség: 1214
  • Össznézettség: 241074
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 23.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Jó hír azoknak, akik irtóznak a nem teljesen átsült hústól, hogy ha a sütőben tovább sütjük ezt a kacsamellet, akkor maximálisan sült hús lesz a végeredmény, csak sajnos a lényeg, a szaftosság így elvész!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...