Rozé kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
549
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1097
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1330.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 299 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
549
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2660.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 598.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1097
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk úgy, hogy a húsba már nem vágunk bele, csak a háját vágjuk meg.
- Mindkét oldalát rendesen sózzuk és borsozzuk.
- Száraz serpenyőbe tesszük a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé, és 6 percig sütjük ezen az oldalon.
- Közben hozzáadjuk a rozmaring szálat és a felvágott fokhagyma-gerezdeket.
- A hatodik perc leteltével megforgatjuk a kacsamelleket, és körbepirítjuk a többi részét is.
- Majd 15 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe a húst, előtte szedjük ki a rozmaringot és a fokhagyma-gerezdeket. (Célszerű olyan serpenyővel dolgozni, ami sütőben is használható, ha ilyenünk nincs, akkor tegyük át tepsibe a húsokat!)
- A negyed óra leteltével vegyük ki a húst, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeleteljük fel, és lehet is fogyasztani.
- Aki jól átsütve szereti a kacsamellet, az minimum 20 percig hagyja a sütőben!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 608
- Tegnapi nézettség: 320
- 7 napos nézettség: 2123
- Össznézettség: 246432
- Feltöltés dátuma: 2017. március 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Jó hír azoknak, akik irtóznak a nem teljesen átsült hústól, hogy ha a sütőben tovább sütjük ezt a kacsamellet, akkor maximálisan sült hús lesz a végeredmény, csak sajnos a lényeg, a szaftosság így elvész!