Ropogós sült csicseriborsó
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63g csicseriborsó236 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
Összesen
271
kcal
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g csicseriborsó1890 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2173
kcal
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
94g csicseriborsó355 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
Összesen
408
kcal
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
271
kcal
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2120.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2785 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2173
kcal
- 20% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 7.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
408
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csicseriborsó
-
4 ek olívaolaj
-
3 csepp citromlé
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe, és öntsünk rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyjunk neki jócskán helyet. Áztassuk legalább 12 órán át. (Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést hagyd ki.)
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat a többi hozzávalóval.
- Öntsük le a vizet a csicseriborsóról, és szárítsuk meg annyira, amennyire csak tudjuk. Használhatunk például két tiszta konyhai törlőkendőt erre a célra.
- Forgassuk bele a csicseriborsót az olajos öntetbe, majd oszlassuk el egyenletesen két nagy tepsiben.
- Süssük 30-40 percig, 10 percenként forgassuk át.
- Nézzük meg 30-40 perc múlva, hogy elég ropogósak-e már. Akkor tudjuk, hogy elkészült, ha aranyló színű, kicsit sötét és kívül ropogós már mindegyik szem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 25974
- Feltöltés dátuma: 2016. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc nasim: alacsony glikémiás indexű, gluténmentes és elképesztően addiktív. A recept könnyen variálható a fűszerezés megváltoztatásával, a lehetőségek tárháza szinte végtelen, ráadásul elrontani is nehéz. Az egyik kedvenc összeállításom az alábbi: ropogós, sós és nem túl hivalkodóan fűszeres, viszont mindig gyorsan elfogy. A recepthez szárított csicseriborsót használtam, amit legalább egy éjszakán át áztatni kell felhasználás előtt. Ez két okból is fontos: egyrészt ezáltal megpuhul, másrészt könnyebben emészthetővé is válik.