r
Nosalty Logó

Ropogós sült csicseriborsó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ropogós sült csicseriborsó
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

271
Kalória
12.8g
Fehérje
39.3g
Szénhidrátok
7.8g
Zsír
4.8g
Víz
-
Koleszterin
7.6g
Rost
6.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 271 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2785 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2173 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe, és öntsünk rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyjunk neki jócskán helyet. Áztassuk legalább 12 órán át. (Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést hagyd ki.)
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  3. Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat a többi hozzávalóval.
  4. Öntsük le a vizet a csicseriborsóról, és szárítsuk meg annyira, amennyire csak tudjuk. Használhatunk például két tiszta konyhai törlőkendőt erre a célra.
  5. Forgassuk bele a csicseriborsót az olajos öntetbe, majd oszlassuk el egyenletesen két nagy tepsiben.
  6. Süssük 30-40 percig, 10 percenként forgassuk át.
  7. Nézzük meg 30-40 perc múlva, hogy elég ropogósak-e már. Akkor tudjuk, hogy elkészült, ha aranyló színű, kicsit sötét és kívül ropogós már mindegyik szem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc nasim: alacsony glikémiás indexű, gluténmentes és elképesztően addiktív. A recept könnyen variálható a fűszerezés megváltoztatásával, a lehetőségek tárháza szinte végtelen, ráadásul elrontani is nehéz. Az egyik kedvenc összeállításom az alábbi: ropogós, sós és nem túl hivalkodóan fűszeres, viszont mindig gyorsan elfogy. A recepthez szárított csicseriborsót használtam, amit legalább egy éjszakán át áztatni kell felhasználás előtt. Ez két okból is fontos: egyrészt ezáltal megpuhul, másrészt könnyebben emészthetővé is válik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!