r
Nosalty Logó

Ropogós sült csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós sült csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 271 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2785 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2173 kcal
  • 20% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe, és öntsünk rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyjunk neki jócskán helyet. Áztassuk legalább 12 órán át. (Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést hagyd ki.)
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  3. Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat a többi hozzávalóval.
  4. Öntsük le a vizet a csicseriborsóról, és szárítsuk meg annyira, amennyire csak tudjuk. Használhatunk például két tiszta konyhai törlőkendőt erre a célra.
  5. Forgassuk bele a csicseriborsót az olajos öntetbe, majd oszlassuk el egyenletesen két nagy tepsiben.
  6. Süssük 30-40 percig, 10 percenként forgassuk át.
  7. Nézzük meg 30-40 perc múlva, hogy elég ropogósak-e már. Akkor tudjuk, hogy elkészült, ha aranyló színű, kicsit sötét és kívül ropogós már mindegyik szem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25974
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc nasim: alacsony glikémiás indexű, gluténmentes és elképesztően addiktív. A recept könnyen variálható a fűszerezés megváltoztatásával, a lehetőségek tárháza szinte végtelen, ráadásul elrontani is nehéz. Az egyik kedvenc összeállításom az alábbi: ropogós, sós és nem túl hivalkodóan fűszeres, viszont mindig gyorsan elfogy. A recepthez szárított csicseriborsót használtam, amit legalább egy éjszakán át áztatni kell felhasználás előtt. Ez két okból is fontos: egyrészt ezáltal megpuhul, másrészt könnyebben emészthetővé is válik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...