Ropogós-omlós sült kacsacomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
baloghorsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
933
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
3733
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
933
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 340.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2343.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 736.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
3733
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsacombokat megmossuk, ha még maradt toll rajtuk, megtisztítjuk, papírtörlőn szárazra töröljük.
- Egy serpenyőt felforrósítunk (és előmelegítjük a sütőt 175 fokra), és a combok mindkét oldalát 5-5 perc alatt hirtelen megpirítjuk (nem kell semmilyen zsiradék alá, mert szinte azonnal kisül a combokból a zsír).
- A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymákat is megpucoljuk, és felszeleteljük. A combokat kivesszük a serpenyőből, mindkét oldalukat sózzuk, a húsos oldalt borsozzuk is, és bedörzsöljük a fokhagyma szeletkékkel.
- Egy nagyobb tepsibe lerakjuk a hagymaszeleteket, ezekre bőrükkel felfelé ráfektetjük a combokat (a fokhagymaszeletkék is a combik alá kerüljenek), meglocsoljuk őket fehérborral, majd ráöntjük a serpenyőben kisült zsírjukat is.
- Lefedve 30-35 percet sütjük, majd az alufóliát eltávolítva pirosra sütjük a combokat (kb. 1-1,5 óra, közben ajánlatos a saját zsírjával locsolgatni a combokat).
- Krumplipürével (és salival - nem vagyunk oda a párolt káposztáért) isteni.:)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 34214
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
baloghorsi
18 recept
Nagyon szeretem a kacsa-, libacombot, többféle receptet olvastam, végül kombináltam őket, és ez lett belőle. Kívül ropogós, belül omlós, nem száraz, de nem is zsíros, pont jó.:D A titka, hogy nem kell túlmisztifikálni a fűszereket, akkor lesz a legfinomabb, ha kacsa íze van.