r
Nosalty Logó

Ropogós-omlós sült kacsacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
baloghorsi
Ropogós-omlós sült kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, ha még maradt toll rajtuk, megtisztítjuk, papírtörlőn szárazra töröljük.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk (és előmelegítjük a sütőt 175 fokra), és a combok mindkét oldalát 5-5 perc alatt hirtelen megpirítjuk (nem kell semmilyen zsiradék alá, mert szinte azonnal kisül a combokból a zsír).
  3. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymákat is megpucoljuk, és felszeleteljük. A combokat kivesszük a serpenyőből, mindkét oldalukat sózzuk, a húsos oldalt borsozzuk is, és bedörzsöljük a fokhagyma szeletkékkel.
  4. Egy nagyobb tepsibe lerakjuk a hagymaszeleteket, ezekre bőrükkel felfelé ráfektetjük a combokat (a fokhagymaszeletkék is a combik alá kerüljenek), meglocsoljuk őket fehérborral, majd ráöntjük a serpenyőben kisült zsírjukat is.
  5. Lefedve 30-35 percet sütjük, majd az alufóliát eltávolítva pirosra sütjük a combokat (kb. 1-1,5 óra, közben ajánlatos a saját zsírjával locsolgatni a combokat).
  6. Krumplipürével (és salival - nem vagyunk oda a párolt káposztáért) isteni.:)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 34214
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós-omlós sült kacsacomb
baloghorsi 18 recept

Nagyon szeretem a kacsa-, libacombot, többféle receptet olvastam, végül kombináltam őket, és ez lett belőle. Kívül ropogós, belül omlós, nem száraz, de nem is zsíros, pont jó.:D A titka, hogy nem kell túlmisztifikálni a fűszereket, akkor lesz a legfinomabb, ha kacsa íze van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...