Ropogós-omlós sült kacsacomb
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
933
Kalória
25.5g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
85g
Zsír
184.2g
Víz
164.2g
Koleszterin
714.2mg
Rost
2.1g
Cukor
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
933
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
3733
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
933
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 340.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2343.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 736.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
3733
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
236
kcal
Elkészítés
- A kacsacombokat megmossuk, ha még maradt toll rajtuk, megtisztítjuk, papírtörlőn szárazra töröljük.
- Egy serpenyőt felforrósítunk (és előmelegítjük a sütőt 175 fokra), és a combok mindkét oldalát 5-5 perc alatt hirtelen megpirítjuk (nem kell semmilyen zsiradék alá, mert szinte azonnal kisül a combokból a zsír).
- A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymákat is megpucoljuk, és felszeleteljük. A combokat kivesszük a serpenyőből, mindkét oldalukat sózzuk, a húsos oldalt borsozzuk is, és bedörzsöljük a fokhagyma szeletkékkel.
- Egy nagyobb tepsibe lerakjuk a hagymaszeleteket, ezekre bőrükkel felfelé ráfektetjük a combokat (a fokhagymaszeletkék is a combik alá kerüljenek), meglocsoljuk őket fehérborral, majd ráöntjük a serpenyőben kisült zsírjukat is.
- Lefedve 30-35 percet sütjük, majd az alufóliát eltávolítva pirosra sütjük a combokat (kb. 1-1,5 óra, közben ajánlatos a saját zsírjával locsolgatni a combokat).
- Krumplipürével (és salival - nem vagyunk oda a párolt káposztáért) isteni.:)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 120 perc
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nagyon szeretem a kacsa-, libacombot, többféle receptet olvastam, végül kombináltam őket, és ez lett belőle. Kívül ropogós, belül omlós, nem száraz, de nem is zsíros, pont jó.:D A titka, hogy nem kell túlmisztifikálni a fűszereket, akkor lesz a legfinomabb, ha kacsa íze van.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!