r
Nosalty Logó

Ropogós francia omlett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csanna
Ropogós francia omlett
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
31.7g
Fehérje
11.6g
Szénhidrátok
33.7g
Zsír
228.8g
Víz
571.7g
Koleszterin
2.2g
Rost
5.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Felteszünk két serpenyőt a tűzhelyre, az egyiket egy kis olajjal, a másikat üresen, mindkettőt 7-es fokozatra. Az üres lehetőleg legyen kerámia serpenyő.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a forró (vagy még nem forró) olajos serpenyőbe tesszük.
  3. A tojásokat beleütjük egy műanyag edénybe, és elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc alatt felverjük, mire a hagyma is üvegesre sül.
  4. A sonkát felkockázzuk, a hagyma mellé rakjuk.
  5. Tenyerünket óvatosan az üres serpenyő fölé helyezzük, hogy meggyőződjünk róla, hogy felforrósodott. Ha elég meleg, a felvert tojásokat ráöntjük a serpenyőre zsiradék nélkül, és a tetejét ízlés szerint megsózzuk. Pár másodperc eltelte után a sajtot közvetlen a tojásra reszeljük.
  6. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a hagyma és a sonka mellé öntjük, pár percet hagyjuk sülni.
  7. Körülbelül 4-5 perc alatt átsül a tojás, de ne lepődjünk meg, ha a teteje habos marad. Fakanállal próbáljunk alányúlni, érezni fogjuk, hogyha még sülnie kell egy kicsit.
  8. Ha már csak 1 mm-es a hab a tetején, a fakanállal alányúlunk, átemeljük egy nagy méretű tálba, közvetlen a tetejére öntjük a hagymás keveréket, és ráhajtjuk a tojást.
  9. Paradicsommal, bazsalikommal és tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Régóta szemezgettem az omlett receptekkel, de valahogyan semelyik se ragadta meg a fantáziámat igazán. Azonban ma nagyon éhes voltam, és amint kinyitottam a hűtőt láttam, hogy ma omlett lesz ebédre.  Hasonlóan finom lehet, ha szalonnával készítjük sonka helyett, vagy ha fűszerezzük a tojást. Jó étvágyat hozzá!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!