r
Nosalty Logó

Ropogós francia omlett

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csanna
Ropogós francia omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk két serpenyőt a tűzhelyre, az egyiket egy kis olajjal, a másikat üresen, mindkettőt 7-es fokozatra. Az üres lehetőleg legyen kerámia serpenyő.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a forró (vagy még nem forró) olajos serpenyőbe tesszük.
  3. A tojásokat beleütjük egy műanyag edénybe, és elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc alatt felverjük, mire a hagyma is üvegesre sül.
  4. A sonkát felkockázzuk, a hagyma mellé rakjuk.
  5. Tenyerünket óvatosan az üres serpenyő fölé helyezzük, hogy meggyőződjünk róla, hogy felforrósodott. Ha elég meleg, a felvert tojásokat ráöntjük a serpenyőre zsiradék nélkül, és a tetejét ízlés szerint megsózzuk. Pár másodperc eltelte után a sajtot közvetlen a tojásra reszeljük.
  6. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a hagyma és a sonka mellé öntjük, pár percet hagyjuk sülni.
  7. Körülbelül 4-5 perc alatt átsül a tojás, de ne lepődjünk meg, ha a teteje habos marad. Fakanállal próbáljunk alányúlni, érezni fogjuk, hogyha még sülnie kell egy kicsit.
  8. Ha már csak 1 mm-es a hab a tetején, a fakanállal alányúlunk, átemeljük egy nagy méretű tálba, közvetlen a tetejére öntjük a hagymás keveréket, és ráhajtjuk a tojást.
  9. Paradicsommal, bazsalikommal és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4623
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós francia omlett
Csanna 7 recept

Régóta szemezgettem az omlett receptekkel, de valahogyan semelyik se ragadta meg a fantáziámat igazán. Azonban ma nagyon éhes voltam, és amint kinyitottam a hűtőt láttam, hogy ma omlett lesz ebédre.  Hasonlóan finom lehet, ha szalonnával készítjük sonka helyett, vagy ha fűszerezzük a tojást. Jó étvágyat hozzá!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...