r
Nosalty Logó

Ropogós francia omlett

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csanna
Ropogós francia omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk két serpenyőt a tűzhelyre, az egyiket egy kis olajjal, a másikat üresen, mindkettőt 7-es fokozatra. Az üres lehetőleg legyen kerámia serpenyő.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a forró (vagy még nem forró) olajos serpenyőbe tesszük.
  3. A tojásokat beleütjük egy műanyag edénybe, és elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc alatt felverjük, mire a hagyma is üvegesre sül.
  4. A sonkát felkockázzuk, a hagyma mellé rakjuk.
  5. Tenyerünket óvatosan az üres serpenyő fölé helyezzük, hogy meggyőződjünk róla, hogy felforrósodott. Ha elég meleg, a felvert tojásokat ráöntjük a serpenyőre zsiradék nélkül, és a tetejét ízlés szerint megsózzuk. Pár másodperc eltelte után a sajtot közvetlen a tojásra reszeljük.
  6. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a hagyma és a sonka mellé öntjük, pár percet hagyjuk sülni.
  7. Körülbelül 4-5 perc alatt átsül a tojás, de ne lepődjünk meg, ha a teteje habos marad. Fakanállal próbáljunk alányúlni, érezni fogjuk, hogyha még sülnie kell egy kicsit.
  8. Ha már csak 1 mm-es a hab a tetején, a fakanállal alányúlunk, átemeljük egy nagy méretű tálba, közvetlen a tetejére öntjük a hagymás keveréket, és ráhajtjuk a tojást.
  9. Paradicsommal, bazsalikommal és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4621
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós francia omlett
Csanna 7 recept

Régóta szemezgettem az omlett receptekkel, de valahogyan semelyik se ragadta meg a fantáziámat igazán. Azonban ma nagyon éhes voltam, és amint kinyitottam a hűtőt láttam, hogy ma omlett lesz ebédre.  Hasonlóan finom lehet, ha szalonnával készítjük sonka helyett, vagy ha fűszerezzük a tojást. Jó étvágyat hozzá!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek