r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

5,0

5 ÉRTÉKELÉS44 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

649
Kalória
13.4g
Fehérje
88g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
119.7g
Víz
203.4g
Koleszterin
1.8g
Rost
38.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, éscsipetnyi sót hozzáadva.
  2. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat( még használjuk, nem dobjuk ki !),a rizst egy nagy keverőtálbatesszük éskihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egykeverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat,és jól kikeverjük.
  5. Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.
  6. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
  7. A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majdbeleforgatjukóvatosan a habot.
  8. Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűremegsütjük.
  10. Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt cseppenthetünkrá, köré..., megöntözhetjük egy-két ek gyümölcsszörppel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de akkor is, ha ez volt az ebéd, már nagy baj nem lehetett. Ja igen, és mindig "Jaffaszörp" volt rajta? Ki emlékszik még rá? :-)))) Manapság, hogy magam készítem, már nem száraz.... :-) És ekkor sincs baj, azt hiszem.  A tejföl szerintem nagyon finom bele, ad egy kis plusz ízt, és finom, szinte krémes marad az állaga. A kerekszemű, tejberizshez való rizst ajánlom, mert kavargatásnál sem törik, és hamarabb is megfő. Nosztalgiából meglocsolhatjuk újkori Jaffaszörppel, netán málnaszörppel, úgy is nagyon finom. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!