adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
-
133g sertéshús221 kcal
-
267g sertészsír2405 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2626
kcal
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
-
400g sertéshús664 kcal
-
800g sertészsír7216 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
7880
kcal
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
-
33.3g sertéshús55 kcal
-
66.7g sertészsír601 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
656
kcal
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 277.8 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 93.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2626
kcal
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 833.3 g
-
Telített zsírsav 325 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 387 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 1016 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 900 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
7880
kcal
- 7% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 70% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
656
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sertéshús
-
80 dkg sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A maradék húsokat (lapocka a legjobb egyébként) ujjnyi darabokra vágjuk, mélyebb tepsibe tesszük, és fűszerezzük. Fahéjjal óvatosan kell bánni, egy fél késhegynyi is bőven elég belőle. Ráöntjük a megolvasztott zsírt és annyi vizet még, hogy ellepje, majd alacsony hőfokon kb. 3-4 órát sütjük, míg szálakra szét nem lehet tépni a húst.
- Ha már megsült, 2 villa segítségével szálakra tépjük a sült húst, felöntjük a zsírral, és mehet is a hűtőbe. Én pirítóssal szoktam enni, kovászos uborkával, vöröshagymával.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4627
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van nekem egy szakácskönyvem, nevezetesen Hugh Fearnley-Whittingstalltól (beleizzadtam, mire leírtam a nevét...), a címe sokat sejtető: The River Cottage Meat Book. Egyszer nekem is lesz egy olyan kis házam, mint neki... nade vissza a főzéshez. Szóval ebben a könyvben találtam egy tökéletes receptet, amit hasznosítani lehet, ha több hús is megmaradt, és valamit kezdeni kell vele záros határidőn belül. A rillette-et ízre a lesütött húshoz tudnám hasonlítani, vagy a pecsenyéhez, nagyon finom!