r
Nosalty Logó

Ricottás tortácska málnaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ricottás tortácska málnaszósszal
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Összesen 1074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    531 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 1074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A ricottás tortácskához

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A ricottát a tejjel és a cukorral krémesre keverjük.
  3. A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a ricottás krémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt ricottás krémhez.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (150-200 ml) osztjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A szószhoz a málnát a cukorral és a Maraschinóval pürésítjük, majd átszűrjük.
  6. A krémet tányérokra borítjuk, a szószt elosztjuk a tortácskákra és a tortácskák köré. Málnával és mentalevelekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4708
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom és mutatós desszert. A desszerthez csak friss tojásokat használjunk. A kész desszertet 24 óránál tovább ne tároljuk.

Hozzávalók

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...