Ricottás gnocchi Glasertől
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A gnocchihoz:
-
450 g ricotta
-
1 db tojás
-
1 ek petrezselyem
-
1 ek bazsalikom
-
1 teáskanál só
-
175 g finomliszt
A tálaláshoz:
532
Kalória
25.7g
Fehérje
44.2g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
107.5g
Víz
118g
Koleszterin
1.7g
Rost
955.1mg
Cukor
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gnocchihoz:
-
113g ricotta169 kcal
-
14g parmezán sajt54 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
A tálaláshoz:
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
Összesen
532
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gnocchihoz:
-
450g ricotta675 kcal
-
55g parmezán sajt216 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
6g só0 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
A tálaláshoz:
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
Összesen
2133
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gnocchihoz:
-
52.9g ricotta79 kcal
-
6.5g parmezán sajt25 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
20.6g finomliszt75 kcal
A tálaláshoz:
-
5.9g parmezán sajt23 kcal
-
5.9g fenyőmag40 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
Összesen
250
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2209.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
532
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8837.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 2248 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1999 mg
-
Nátrium 4129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 430.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 815 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
2133
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
250
kcal
Elkészítés
A gnocchihoz:
- A ricottát elkeverjük a tojással, a zöldfűszerekkel és a sóval. Hozzáadunk kb. 110 g lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
- Egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, ha szükséges adunk még hozzá 1 tk lisztet.
- A tésztából kb. hüvelykujj vastagságú rudakat formázunk, megszórjuk kevés liszttel, hogy ne ragadjanak össze, majd 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és egy liszttel megszórt tepsibe tesszük.
- A gnocchikat fövő, sós vízben kb. 4-5 percig főzzük, míg a gnocchik a víz tetején úsznak, majd kivesszük, és hagyjuk szűrődni.
A tálaláshoz:
- Tányérokra osztjuk, megszórjuk a parmezánforgáccsal, a fenyőmaggal és bazsalikommal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 5 perc
A kész gnocchikat elkeverhetjük egy kis olvasztott vajjal vagy olívaolajjal, de anélkül is nagyon finom.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!