r
Nosalty Logó

Ribizlis tartlet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szofika
Ribizlis tartlet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

657
Kalória
11.2g
Fehérje
87g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
45g
Víz
45g
Koleszterin
3g
Rost
29.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és min. félórára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kettévesszük, egyik felét lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pohárral 6 kört szaggatunk belőle. A köröket belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson, egészen a forma tetejéig. Villával sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát is.
  3. Alufóliával kibéleljük a tartleteket, és 1 ek. rizst teszünk mindegyikbe. 10 percig így sütjük. Ezután eltávolítjuk a rizst és a fóliát, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  4. Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is, így 12 db tartletünk lesz.
  5. Ha kihűltek, belekanalazzuk a vaníliakrémet, körberakjuk ribizlivel és mentalevéllel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aznap, mikor megérkeztek a rendelt tartlet formáim, ezzel avattam fel őket. Egyszerűen annyira finom lett, hogy mire a zuram hazaért a munkából, már csak pár darab maradt neki. Úgy szép lassan, félóránként egyet ellopkodtam a kész sütikből.:) A receptjeimben szereplő kissé homályos, recept nélküli sűrű vaníliasodó és híg puding kifejezések azért születtek, mert itt Angliában "custard"-ot használok sodó és puding helyett. Annyira olcsó, amennyiért pudingport sem lehet venni, készen kapható, hidegen vagy felmelegítve fogyasztható sütikhez, sütikbe, vagy csak úgy magában. Habár nem szeretem a kész-és műcuccokat, de a custard azon kiváltságosok közé tartozik, amiket beengedek a konyhába, és valószínűleg örökre ott is maradnak. Egy jó recept custardhoz angolul  itt.   

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!