Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
A parféhoz
-
100g habtejszín292 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Az öntethez
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
A parféhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
Az öntethez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
A parféhoz
-
42.3g habtejszín123 kcal
-
2.1g zselatinfix3 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
21.1g piros ribizli12 kcal
Az öntethez
-
21.1g habtejszín62 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 206.8 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1565.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 556.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1755 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 1718 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
A parféhoz
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
6 ek porcukor
-
20 dkg piros ribizli
Az öntethez
-
2 dl habtejszín
-
1 db tojássárgája
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A parféhoz
- A parfé elkészítése:
- A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
- A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
- Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép, ha kicsit "márványos" marad.
- A masszát egy alufóliával kibélelt gyümölcskenyér- vagy őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk.
- Az öntet elkészítése:
- A tejszínt egy lábosban elkeverjük a tojássárgával és a cukorral, majd beletördeljük a csokit, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz (bevonatot képez a kanál hátán).
- Végül hozzáadjuk a chilit is, és a jeges parfé mellé forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 325
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23353
- Feltöltés dátuma: 2010. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ma elhatároztam, hogy veszek egy fagyigépet. Milyen naiv voltam! Azt hittem, a fagyigép olyan, hogy belerakod a cuccot, és le is fagyasztja. Több boltban is jártam. Közölték, hogy, na, olyan nincs, kezicsókolom. Mindegyiknek a tálját előbb le kell fagyasztani, majd a fagyival együtt ismét betenni a fagyasztóba, és úgy mehet a keverés-kavarás. Persze még az őskorból ismertem ezt a módszert, de azt hittem, azóta előrehaladottabb a háztartási gép-ipar. Na, ezért nem adok pénzt, gondoltam, meg egyébként sincs akkora hely a fagyasztómban. Konkrétan akkora bilije volt mindegyiknek, hogy ipari méretű fagyasztó kellett volna hozzá. De mivel eltökéltem, hogy csakazértis készítek házi fagyit, elővettem mesterszakács barátom parfé receptjét. Jelentem, kanállal is adagolható! Az állaga egyáltalán nem fagyos, hanem inkább habkönnyű. Úgy éreztem magam, mint Tom Hanks a Számkivetettben, amikor hosszas próbálkozás után végül sikerült tüzet csiholnia: "I made fire!" I made ice cream! Csináltam fagyit! Fagyigép nélkül. :)