r
Nosalty Logó

Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1718 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Elkészítés

A parféhoz

  1. A parfé elkészítése:
  2. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
  3. A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
  4. Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép, ha kicsit "márványos" marad.
  5. A masszát egy alufóliával kibélelt gyümölcskenyér- vagy őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk.
  6. Az öntet elkészítése:
  7. A tejszínt egy lábosban elkeverjük a tojássárgával és a cukorral, majd beletördeljük a csokit, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz (bevonatot képez a kanál hátán).
  8. Végül hozzáadjuk a chilit is, és a jeges parfé mellé forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23353
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma elhatároztam, hogy veszek egy fagyigépet. Milyen naiv voltam! Azt hittem, a fagyigép olyan, hogy belerakod a cuccot, és le is fagyasztja. Több boltban is jártam. Közölték, hogy, na, olyan nincs, kezicsókolom. Mindegyiknek a tálját előbb le kell fagyasztani, majd a fagyival együtt ismét betenni a fagyasztóba, és úgy mehet a keverés-kavarás. Persze még az őskorból ismertem ezt a módszert, de azt hittem, azóta előrehaladottabb a háztartási gép-ipar. Na, ezért nem adok pénzt, gondoltam, meg egyébként sincs akkora hely a fagyasztómban. Konkrétan akkora bilije volt mindegyiknek, hogy ipari méretű fagyasztó kellett volna hozzá. De mivel eltökéltem, hogy csakazértis készítek házi fagyit, elővettem mesterszakács barátom parfé receptjét. Jelentem, kanállal is adagolható! Az állaga egyáltalán nem fagyos, hanem inkább habkönnyű. Úgy éreztem magam, mint Tom Hanks a Számkivetettben, amikor hosszas próbálkozás után végül sikerült tüzet csiholnia: "I made fire!" I made ice cream! Csináltam fagyit! Fagyigép nélkül. :)

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...