Ribizlidzsem természetes zselésítővel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
35g piros ribizli19 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
140g piros ribizli77 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
317
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
68.6g piros ribizli38 kcal
-
29.4g cukor114 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
155
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
317
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
140 g piros ribizli
-
60 g cukor
Elkészítés
- A ribizliszemeket egy kicsi lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- A cukrot és a starbak zselésítő anyagot összekeverjük, és mikorforrni kezd a ribizli, gyorsan hozzáadjuk a keveréketa citomhéjjal együtt.
- Még 1percig lassú tűzön főzzük.
- Az üvegeket színültig megtöltjük a dzsemmel, fejjel lefelé fordítjuk, és száraz dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5937
- Feltöltés dátuma: 2012. június 19.
Ajánló
Nagyon finom sütemények tetejére, joghurtba, húsok mellé, és túróval készült desszertekhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
Olyan zselésítő-fixáló anyagot kerestem, amely nem tartalmaz citromsavat, szorbinsavat, tartósítószereket meg mindenféle borzalmakat, mint a most divatos DZSEMFIXEK. Keresgéltem kutattam, rátaláltam a STABARK nevű zselésítőre, amely csak növényi eredetű összetevőkből áll. Bioboltban leltem rá, ennek ellenére olcsóbb! Nagyon egyszerűen lehet vele finom, zselés állagú dzsemet készíteni úgy, hogy a gyümölcsszemek egyben maradnak, és így hihetelenül finom lesz! Az állaga könnyed, egynemű, pont mint a bezselésedett gyümölcsé, ráadásul tényleg pár perc alatt kész vele a dzsem! Szívből ajánlom kipróbálásra mindenkinek!