Retro sajttorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
31g sajt110 kcal
Összesen
330
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g sajt880 kcal
Összesen
2639
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
16.8g finomliszt61 kcal
-
2.5g sertészsír23 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
28.6g vöröshagyma10 kcal
-
18.5g tojás23 kcal
-
21g sajt74 kcal
Összesen
221
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
330
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5433.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1601 mg
-
Nátrium 1636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 668.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1439 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
2639
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
3 dkg sertészsír
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 db tojás
Elkészítés
- A lisztet összedolgozzuk a zsírral, egy csipet sóvalés 3 dkg vajjal, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk (ízlés szerinti zöldfűszereket gyúrhatunk bele).
- 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
- A tésztát vékony lappá nyújtjuk, és hagyományos tortaformába (esetleg gyümölcstorta formába) tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
- Előmelegített sütőben félig megsütjük a torta alapot.
- Ezalatt 2 dkg vajon üvegesre pároljuk az apóra vágott hagymát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sóval elhabart tojásokat és a reszelt sajtot.
- A tojásos-sajtos masszát a félig sűlt tésztába töltjük, végül a tortát készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5511
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsanna
46 recept
A recept eredetijét egy régi "szabadidő-könyvben" olvastam. Némi módosítás és felturbózás után a barátaink és a család kedvence lett. Kiváló sör- vagy borkorcsolya; melegen és hidegen is nagyon finom. A tésztát akár előző este is elkészíthetjük, jól el van a hűtőben. Isteni vendégváró, a tésztát jó előre el szoktam készíteni, és lefagyasztom... Ha színesíteni akarom, lilahagymával készítem. A recept akár a végtelenségig variálható; kerülhet bele sonka kocka, bacon csíkok, szárított paradicsom, californiai paprika, kolbász, tejszín, tejföl, különböző sajtok (pl. feta, mozzarella, edami). A só mennyiségére nagyon ügyeljünk (pl. ha sonkát keverünk a tojásos masszába, egyáltalán nem igényel sót)!