Resztelt máj zöldborsóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Chrissyke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
300
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemáj536 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
897
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
48.1g csirkemáj57 kcal
-
28.8g vöröshagyma11 kcal
-
16g zöldborsó13 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5.3g víz0 kcal
Összesen
96
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 243.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4963 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 930 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
300
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2511.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1570 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 731.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14889 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 75 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2790 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 14805 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 180 micro
-
Lut-zea 3725 micro
Összesen
897
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1591 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 1582 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 19 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg csirkemáj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
15 dkg zöldborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és úgy szeljük fel, majd olajon megdinszteljük.
- Közben a májat csíkokra vágjuk, és feltesszük főni a zöldborsót.
- A kész hagymát kiöntjük tálba, helyére tesszük a májat, mely rövid idő alatt megsül - állandó kavargatás mellett- (akkor jó a máj, ha a fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni).
- Amikor elkészül a máj, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megfőzött zöldborsót.
- Végül teszünk bele 1 kk pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, 0,5 dl vizet, összekavarjuk és még 1 percig rotyogtatjuk.
- Receptkönyvben: 604
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 82522
- Feltöltés dátuma: 2011. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Chrissyke
35 recept
Ez egy tuningolt fajtája a resztelt májnak, szerintem ízletesebb is. Főtt burgonyával tálaljuk.