r
Nosalty Logó

Régimódi töltött tojás

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Lemon
Régimódi töltött tojás
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

299
Kalória
10.5g
Fehérje
7g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
81.7g
Víz
278.1g
Koleszterin
627.8mg
Rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    969 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2407 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3740 micro
Összesen 1197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk őket kicsit kihűlni.
  2. Eközben a zsemlét beáztatjuk a tejbe. Felaprítjuk a petrezselymet, összetörjük a szerecsendió-virágot.
  3. A tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. A sárgájukat egy tálba tesszük a fűszerekkel, 2 teáskanálnyi vajjal, 1 evőkanál tejföllel és a szétázott zsemlével, majd jól összedolgozzuk.
  4. Egy tepsi aljára vékony vajszeleteket fektetünk, erre tesszük a krémmel töltött tojásfehérjéket.
  5. 3 evőkanál tejfölt elkeverünk 2 evőkanál tejszínnel és 1 evőkanálnyi olvasztott vajjal majd a tojásokra csorgatjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Ez egy 1858-as töltött tojás recept Németh Zsuzsána szakácskönyvéből. Az eredeti szöveg így szól: „Hat keményre főtt tojást hosszára ketté metszenek s szikét kiveszik. Egy darab vaj zöld petrezselyemmel, a tojásszikekkel s egy tejben áztatott fél zsemlyével, savanyú tejföllel, szerecsendió-virággal összekevertetik, s ezzel a tojás fehére megtöltetik. Egy tálba írósvaj-szeleteket tesznek, a tojást bele, felülről savanyú tejfölt s vajat öntenek, és világos barnára lassan megsütik.” Kicsit talán meglepő a fűszerezése, de előételként, feltétként, vagy akár önmagában is nagyon finom fogás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!