Rebarbarás rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sharkynori
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
774
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
6190
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
774
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 317.2 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2675.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 1764 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 796.3 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 622.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1263 micro
Összesen
6190
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát felszeleteljük, ha fagyasztott, lecsorgatjuk róla a vizet, ezután összekeverjük a cukorral és a gyömbérrel.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, és 8-10 négyzet alakú darabra vágjuk, majd egy-egy evőkanál rebarbarát rakunk rá, és félbehajtjuk háromszög alakúra. A háromszögek széleit villával nyomkodjuk meg, ezáltal összeragadnak a tésztalapok. A rétesek tetejére késsel 2-3 csíkot vágunk.
- Megkenjük tojással a háromszögek tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Előmelegített, 190 fokos sütőbe rakjuk, és 20 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
- A porcukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, és amikor már majdnem megsültek a rétesek, rácsorgatjuk a tetejére a cukormázat, majd visszarakjuk pár percre a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1843
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sharkynori
6 recept
Valami újdonságra vágytam, és egy angol blogon találtam rá erre a receptre, nem bántam meg, nagy sikert aratott :)