r
Nosalty Logó

Rebarbarás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sharkynori
Rebarbarás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.3 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 6190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát felszeleteljük, ha fagyasztott, lecsorgatjuk róla a vizet, ezután összekeverjük a cukorral és a gyömbérrel.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, és 8-10 négyzet alakú darabra vágjuk, majd egy-egy evőkanál rebarbarát rakunk rá, és félbehajtjuk háromszög alakúra. A háromszögek széleit villával nyomkodjuk meg, ezáltal összeragadnak a tésztalapok. A rétesek tetejére késsel 2-3 csíkot vágunk.
  3. Megkenjük tojással a háromszögek tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Előmelegített, 190 fokos sütőbe rakjuk, és 20 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
  4. A porcukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, és amikor már majdnem megsültek a rétesek, rácsorgatjuk a tetejére a cukormázat, majd visszarakjuk pár percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1844
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sharkynori 6 recept

Valami újdonságra vágytam, és egy angol blogon találtam rá erre a receptre, nem bántam meg, nagy sikert aratott :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...