r
Nosalty Logó

Rebarbarás galette

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Rebarbarás galette
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

254
Kalória
2.7g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
39g
Víz
36.6g
Koleszterin
1.2g
Rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 2529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az egészet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, amíg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak.
  2. Fokozatosan hozzácsorgatjuk a jéghideg vizet, és addig dolgozzuk, amíg össze nem áll a tészta. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor nem lesz omlós. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni 30 percig, közben pedig előkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyjából ujjnyi hosszú darabokra vágjuk. Egy nagy tálban elkeverjük a cukorral, a citrom héjával és fél levével, majd hagyjuk állni az összeállításig.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, és egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen egy nagyjából 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a kibélelt tepsire helyezzük.
  3. A rebarbarás tölteléket a közepére rendezzük tetszés szerint (a lényeg, hogy egy rétegben legyen). A tésztakör szélén hagyjunk egy 5-6 centiméteres sávot üresen, mert ezt fel kell majd hajtanunk. Egy késsel bevágjuk az üres tésztát a gyümölcsig, hogy ezek mentén könnyebb legyen majd a felhajtás.
  4. A tészta széleit a gyümölcsre hajtjuk, a tálban maradt cukros levet pedig a rebarbara tetejére kanalazzuk. A pitét az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!