Rebarbarás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt82 kcal
-
17g vaj122 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
A töltelékhez
Összesen
254
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
80g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A töltelékhez
Összesen
2529
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
254
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 140.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.7 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 389.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
2529
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az egészet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, amíg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak.
- Fokozatosan hozzácsorgatjuk a jéghideg vizet, és addig dolgozzuk, amíg össze nem áll a tészta. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor nem lesz omlós. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni 30 percig, közben pedig előkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez
- A rebarbarát megmossuk, majd nagyjából ujjnyi hosszú darabokra vágjuk. Egy nagy tálban elkeverjük a cukorral, a citrom héjával és fél levével, majd hagyjuk állni az összeállításig.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, és egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen egy nagyjából 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a kibélelt tepsire helyezzük.
- A rebarbarás tölteléket a közepére rendezzük tetszés szerint (a lényeg, hogy egy rétegben legyen). A tésztakör szélén hagyjunk egy 5-6 centiméteres sávot üresen, mert ezt fel kell majd hajtanunk. Egy késsel bevágjuk az üres tésztát a gyümölcsig, hogy ezek mentén könnyebb legyen majd a felhajtás.
- A tészta széleit a gyümölcsre hajtjuk, a tálban maradt cukros levet pedig a rebarbara tetejére kanalazzuk. A pitét az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1120
- Feltöltés dátuma: 2022. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére.