r
Nosalty Logó

Rebarbarás galette

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Rebarbarás galette
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

254
Kalória
2.7g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
39g
Víz
36.6g
Koleszterin
1.2g
Rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 2529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az egészet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, amíg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak.
  2. Fokozatosan hozzácsorgatjuk a jéghideg vizet, és addig dolgozzuk, amíg össze nem áll a tészta. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor nem lesz omlós. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni 30 percig, közben pedig előkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyjából ujjnyi hosszú darabokra vágjuk. Egy nagy tálban elkeverjük a cukorral, a citrom héjával és fél levével, majd hagyjuk állni az összeállításig.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, és egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen egy nagyjából 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a kibélelt tepsire helyezzük.
  3. A rebarbarás tölteléket a közepére rendezzük tetszés szerint (a lényeg, hogy egy rétegben legyen). A tésztakör szélén hagyjunk egy 5-6 centiméteres sávot üresen, mert ezt fel kell majd hajtanunk. Egy késsel bevágjuk az üres tésztát a gyümölcsig, hogy ezek mentén könnyebb legyen majd a felhajtás.
  4. A tészta széleit a gyümölcsre hajtjuk, a tálban maradt cukros levet pedig a rebarbara tetejére kanalazzuk. A pitét az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!