r
Nosalty Logó

Rántottával töltött zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kzsuzsu
Rántottával töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 972 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Azsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon.
  2. A szokásos módon - ízlés szerint - rántottát készítünk.
  3. Egy tálba feltörjük a tojásokat.Csipetnyi sóval és tojásonként egy-egy korty tejjel felverjük.
  4. Kockára vágjuk a hagymát, a szalonnát, a paradicsomot, a paprikát (ki mit szeret beletenni a rántottába), és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a zsemlék kikapart és összemorzsolt belét, és még egy kicsit pirítjuk.
  5. Ha kész, ráöntjük a felvert tojásokat, és széles fakanállal sűrűn kevergetve, készre sütjük.
  6. Közben a kikapart zsemléket és a kalapjukat sütőbe tesszük, és kicsit megpirítjuk.
  7. A rántottával megtöltjük a zsemléket, és végül rátesszük a kalapjukat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11860
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántottával töltött zsemle
kzsuzsu 3 recept

Egy női magazinban olvastam valamikor az alapötletet. Egyik este nagyon megkívántuk a rántottát, és ekkor eszembe villant az olvasott ötlet, hogy zsemléket töltsek meg vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...