r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
annazsofi
Rakott padlizsán 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

580
Kalória
41.5g
Fehérje
33.6g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
585.1g
Víz
370.1g
Koleszterin
12.3g
Rost
15.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 2320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, s felkockázzuk.
  2. A húst darabokra vágjuk.
  3. A padlizsánt sóval, citromlével (vagy almaecettel) ízesített lobogó vízbe dobjuk, s lefedjük, hogy párolódjon.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, s rá a feldarabolt húst. Kifehéredésig erős lángon pirítjuk. Megízesítjük sóval, borssal, delikáttal.Felöntjük a fehérborral, s fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A hagymát apróra vágjuk, s a felhevített vajon megdinszteljük.
  6. A tojásokat habverővel felverjük, s beleforgatjuk a3 ek búzadarát, hozzákeverjük a húst, padlizsánt.
  7. Egy nagyobb méretű jénai sütőtálra borítjuk a megdinsztelt hagymát, s errepedig a tojással, búzadarával, csirkével és padlizsánnal lazán összekevert masszát.
  8. Beborítjuk a vékony karikákra szelt paradicsommal.
  9. A tálat forró sütőbe tesszük, s erős tűzön 25-30 percig pirítjuk.
  10. Mikor megpirult, kivesszük, s tálaláskor gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Egy főzőedényeket forgalmazó cég receptversenyén vettem részt ezzel a recepttel. Első helyezett lettem. Ez nagyon ízletes, könnyű egytálétel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Kiderült: egy egyszerű étrendkiegészítő védhet a demencia ellen

Folyamatos kutatások zajlanak a demenciával, azon belül is az Alzheimer-kórral kapcsolatban, amely az egyik legborzasztóbb, szellemi és testi leépüléssel járó időskori betegség. Azt jó ideje tudni, hogy a bélrendszer egészsége hatással van az agyi funkciókra is, most pedig úgy tűnik, egy étrendkiegészítő is bevethető a demencia ellen.

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!