Rakott krumpli Vicikó konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
63g parasztkolbász283 kcal
-
75g főtt tojás116 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
250g parasztkolbász1130 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4339
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
36.6g burgonya21 kcal
-
11.4g parasztkolbász52 kcal
-
13.7g főtt tojás21 kcal
-
32.1g tejföl63 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
Összesen
199
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 307.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.8 g
Zsír
-
Összesen 361.3 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1777 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7872.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 5034 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1230.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2095 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1113 mg
-
Retinol - A vitamin: 2056 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
4339
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
800 g burgonya
-
250 g parasztkolbász
-
700 g tejföl
-
100 g vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük,még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
- A tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
- A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
- A tejfölt megsózzuk.
- Egy sütőálló mély edényt,tepsit alaposan kivajazunk.
- Elkezdjük a rétegezést. Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük. Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit, a tojást, és teszünk vajat is bele.
- Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
- Tetejére zsemlemorzsát szórunk.
- Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 382
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 164248
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Az egyik legkedveltebb, hagyományos egytál-rakott ételünk. Azt hiszem ez a legegyszerűbb, leghagyományosabb elkészítési és összetevőkből álló összeállítás. Vannak különféle variációk, hol ez, hol az kerül bele, egy-kettőt próbáltam már, de igazából szerintem ez a rakott krumpli. Ez az az íz, amit ha kimondjuk a nevét, jut eszébe az ízlelőbimbóinknak. Finom savanyú uborkával, csalamádéval... A titka szerintem, hogy ne legyen száraz, a tejföl megfelelő mennyisége és a sorok közé rakosgatott vajdarabkák. Ez a mennyiség nálam egy kb. 23 cm-es átmérőjű sütőedényben készül. Meglehet, hogy nem a legkímélőbb ételek közül az egyik, ez van, de így szeretjük... :-)