Rakott krumpli csípős kolbásszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A rétegekhez
-
150g burgonya87 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
63g csípős kolbász283 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
A szószhoz
-
28g tojás35 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az edény kikenéséhez
-
13g vaj90 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
1125
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A rétegekhez
-
600g burgonya347 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
250g csípős kolbász1130 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
A szószhoz
-
110g tojás138 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az edény kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
4492
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A rétegekhez
-
25.5g burgonya15 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
10.6g csípős kolbász48 kcal
-
8.5g füstölt sajt28 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
A szószhoz
-
4.7g tojás6 kcal
-
19.1g tejföl38 kcal
-
8.5g főzőtejszín11 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az edény kikenéséhez
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
191
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2212.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 1396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 288.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1125
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.5 g
Zsír
-
Összesen 345 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8851.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1175 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1666 mg
-
Nátrium 5583 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1153.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1714 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 1334 mg
-
Retinol - A vitamin: 1690 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2006 micro
Összesen
4492
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A rétegekhez
-
6 db tojás
-
25 dkg csípős kolbász
-
20 dkg füstölt sajt
-
5 dkg zsemlemorzsa
A szószhoz
Az edény kikenéséhez
-
5 dkg vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A rétegekhez
- A krumplikat héjában sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni a főzőlében.
- A tojásokat keményre főzzük. Az újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt.
- A kolbászt karikákra felszeleteljük. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
- Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rétegezzük a fentieket. Minden réteget nyakon öntünk a tojásos-tejföllel.
- Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük közepes hőmérsékleten. A sütés vége előtt pár perccel rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Visszadugjuk a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
- Tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20107
- Feltöltés dátuma: 2012. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Én most kisebb cserépedényekben készítettem, de ugyanezekkel a mennyiségekkel egy közepes méretű jénaiban is elkészíthetjük.