r
Nosalty Logó

Rakott karalábé-sárgarépa húsgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Rakott karalábé-sárgarépa húsgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

616
Kalória
35.1g
Fehérje
65.2g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
412.3g
Víz
216g
Koleszterin
9.6g
Rost
12.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6326 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12651 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 1232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A rizst kevés sóval egyszeres mennyiségű vízzel félig megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, összeaprított vöröshagymával, megreszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a kihűlt rizst. Kisebb gombócokat formálunk belőle.
  3. A sütőt előmelegítjük. Kiválasztunk egy fedeles edényt (pl. vaslábos), amit be tudunk majd tenni a sütőbe.
  4. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük, megsózzuk.
  5. A sütőedény alját kiolajozzuk. Elterítjük benne a reszelt zöldség felét, szép egyenletesen belerakjuk a húsgombócokat, befedjük a reszelt zöldség másik felével.
  6. Kevés vizet (alaplé, bor, ki mit szeret) öntünk alá. Megkenjük tejföllel, lefedjük, és az előmelegített sütőbe helyezzük.
  7. Időnként ellenőrizzük, hogy van-e alatta némi folyadék (a zöldség is enged ki magából). Ha kell, még pótoljuk.
  8. A végén pár percre levesszük a fedőt, hagy kapjon egy kis színt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hasonlót szoktam készíteni fehérkáposztával, de olvastam ezt a karalábés verziót a neten, megtetszett. Miután csak egy karalábé volt itthon, pótoltam sárgarépával. Így is nagyon finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!