r
Nosalty Logó

Quinoás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Quinoás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 3485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulát és a quinoát kávédarálóban megdaráljuk.
  2. Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját az olvasztott csokival, vajjal és a cukorral, csipet sóval, kakaóval és a vanília kivonattal kikeverjük.
  4. A száraz és a nedves hozzávalókat spatulával összeforgatjuk.
  5. Egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ebbe töltjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

Tölteni

  1. A kihűlt tortát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a narancslekvárral, majd rátesszük a tetejét.
  2. Egy kevés lekvárral vékony rétegben a tetejét is megkenjük, majd jól megszórjuk kakaóporral.
  3. Narancsszelettel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4056
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Quinoás csokitorta
Évi néni 1830 recept

Csak hallottam erről a receptről, ezért kicsit utána kutakodtam, és ami megtetszett, azt elkészítettem.

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...