r
Nosalty Logó

Pulykás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pulykás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pulykás rakott tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 1109 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pulykás rakott tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 4430 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pulykás rakott tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 272 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1109 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7872.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    2108 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3018 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 4430 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A pulykás rakott tésztához

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A pulykás rakott tésztához

  1. A tesztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük.
  2. A húst a rostjaira merőlegesen felszeleteljük (kb. 6 szelet). Sózzuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk és a hússzeleteket oldalanként 3-3 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A sajtot összekeverjük a tejföllel és a kifőtt tésztával. Felét egy kivajazott kb. 20 x 30 cm-es tűzálló tálba tesszük. A sült húst ráfektetjük és azzal a vajjal, amiben sült meglocsoljuk. A tészta másik felével betakarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27249
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne magyar módra. Szerintem a tejfölt lehetne egy kis fokhagymával ízesíteni. Na, de azt majd legközelebb.

Hozzávalók

A pulykás rakott tésztához

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...