Pulykás rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pulykás rakott tésztához
-
100g tészta371 kcal
-
150g pulykamell236 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
75g tejföl149 kcal
A tál kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1109
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1109
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 250.9 g
Zsír
-
Összesen 236.7 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1034 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7872.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 435 mg
-
Kálcium 2108 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 3018 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 804.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1678 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1055 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 1654 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
4430
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pulykás rakott tésztához
- A tesztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük.
- A húst a rostjaira merőlegesen felszeleteljük (kb. 6 szelet). Sózzuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk és a hússzeleteket oldalanként 3-3 perc alatt pirosra sütjük.
- A sajtot összekeverjük a tejföllel és a kifőtt tésztával. Felét egy kivajazott kb. 20 x 30 cm-es tűzálló tálba tesszük. A sült húst ráfektetjük és azzal a vajjal, amiben sült meglocsoljuk. A tészta másik felével betakarjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Kockára vágva tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27249
- Feltöltés dátuma: 2009. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Lasagne magyar módra. Szerintem a tejfölt lehetne egy kis fokhagymával ízesíteni. Na, de azt majd legközelebb.