r
Nosalty Logó

Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Anyika39
Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. A paprika ereit a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk, felaprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd evőkanálnyi felforrósított olajba dobjuk.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát. 1 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a gombát, kissé megsózzuk, és élénk tűzön további 2 percig pirítjuk.
  5. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a húst, meghintjük sóval, borssal és rizsliszttel, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a gombát, felöntjük a tejszínnel, éppen csak összeforraljuk.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13042
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 02.

Ajánló

Rövid csőtésztát, petrezselymes burgonyát, nudlit vagy olasz burgonyagombócot (gnocchit) kínálhatunk hozzá. Frissen az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)
Anyika39 15 recept

Gyors és laktató egytálétel. Ha már végképp nincs elképzelésem az ebédet illetően, akkor ezekhez a gyors ragukhoz szoktam folyamodni. 1 adag 415 kcal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...