Puha gesztenyés keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
21g porcukor82 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3610
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
22g vaj158 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
5.5g csokoládé30 kcal
-
6g tojás8 kcal
A töltelékhez
-
13.7g gesztenyemassza25 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
Összesen
398
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1557.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.9 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1775 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 1742 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
3610
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
398
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
8.5 dkg porcukor
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
2 ek tejföl
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 db tojás
A töltelékhez
-
125 g gesztenyemassza
Elkészítés
A tésztához
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást.
- Több részletben belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, 1-2 evőkanálnyi tejföllel lazítjuk, és kb. 2 maréknyi csokoládé-lapocskát keverünk bele.
- Hengert sodrunk belőle, és fóliában fél órára betesszük a hűtőbe.
- A gesztenyemasszát egy kézimixerrel lazítjuk, és annyi tejszínt/tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen.
- A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és 5-6 cm-re egymástól a tepsibe rakjuk (a maradék tésztát felhasználásig a hűtőbe tesszük). A hengerből ujjnyi széles szeleteket vágunk, és golyóvá gömbölyítjük.
- A golyókat kicsit ellapítjuk, és nedves ujjal mélyedést nyomunk. (Nem kell lapítani, mert egy kicsit terül.)
- A mélyedéseket púposan megpakoljuk a gesztenyekrémmel, és kb. 25 perc alatt megsütjük a kekszeket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8840
- Feltöltés dátuma: 2011. október 12.
Ajánló
Annyira tetszett és ízlett, hogy elteszem karácsonyi aprósütinek is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
Szeva
46 recept
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a költözködési csomogolás közben megáll a keze, mert egy jónak tűnő recept kerül a látókörébe. Nos, ezt egy valamikori Kisalföld újságban találtam, és hazajövetel után alig vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam. Tapasztalom szerint nem kell zárt dobozba tenni, úgy is puha marad. (Szerintem a gesztenyekrém nem szeretné a bezártságot.)