r
Nosalty Logó

Puha gesztenyés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Puha gesztenyés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 3610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást.
  2. Több részletben belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, 1-2 evőkanálnyi tejföllel lazítjuk, és kb. 2 maréknyi csokoládé-lapocskát keverünk bele.
  3. Hengert sodrunk belőle, és fóliában fél órára betesszük a hűtőbe.
  4. A gesztenyemasszát egy kézimixerrel lazítjuk, és annyi tejszínt/tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen.
  5. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és 5-6 cm-re egymástól a tepsibe rakjuk (a maradék tésztát felhasználásig a hűtőbe tesszük). A hengerből ujjnyi széles szeleteket vágunk, és golyóvá gömbölyítjük.
  7. A golyókat kicsit ellapítjuk, és nedves ujjal mélyedést nyomunk. (Nem kell lapítani, mert egy kicsit terül.)
  8. A mélyedéseket púposan megpakoljuk a gesztenyekrémmel, és kb. 25 perc alatt megsütjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8804
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Ajánló

Annyira tetszett és ízlett, hogy elteszem karácsonyi aprósütinek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a költözködési csomogolás közben megáll a keze, mert egy jónak tűnő recept kerül a látókörébe. Nos, ezt egy valamikori Kisalföld újságban találtam, és hazajövetel után alig vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam. Tapasztalom szerint nem kell zárt dobozba tenni, úgy is puha marad. (Szerintem a gesztenyekrém nem szeretné a bezártságot.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...