r
Nosalty Logó

Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4103 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a karfiolt, és sós vízben főzzük a forrástól számítva 10 percet, majd szűrjük le.
  2. Vajon süssük aranyszínűre a prézlit egy serpenyőben, picit sózzuk is meg. Vigyázzunk, el ne égessük, mert még utána is sül, ahogy levettük a tűzről.
  3. Forgassuk a prézlibe a karfiolt óvatosan, ne törjük össze.
  4. A bulgurt mossuk meg, és kétszeres mennyiségű vízzel főzzük 10 percet, majd vegyük le a tűzről, és fedővel letakarva hagyjuk a gőzben 20 percet. Ez idő alatt a félbe, majd szeletekbe vágott hagymát süssük meg az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaljuk a karfiolt pár kanál tejföllel, bulgurral, a tetején pirított hagymával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 702
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával
márti1218 72 recept

Mindenkinek ajánlom böjt idejére, de akik a karfiolt szeretik, mindenképpen próbálják ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...