r
Nosalty Logó

Póréhagymás gratin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsci
Póréhagymás gratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7104.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    3948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2791 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5089 micro
Összesen 2165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokon előmelegítjük.
  2. Vajon 5 percig sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a sonkát és a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A tejfölt egy tálkában elkeverjük a mustárral és 100 g sajttal.
  4. A krumplis póréhagymás keveréket egy kivajazott tálba rakjuk, ráöntjük a tejfölös szószt. Tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal.
  5. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2434
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Ajánló

A sonkát lehet füstölt lazac darabkákkal vagy főtt tojással is helyettesíteni. Én most tofuval csináltam - így is szuper finom lett. Hozzá friss sali vagy savanyúság ajánlatos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymás gratin
Zsuzsci 21 recept

Télire, amikor kevés a friss zöldség, ideális ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...