Póréhagymás gratin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
542
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2165
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 233.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
542
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7104.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 1580 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 3948 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 932.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 958 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2791 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5089 micro
Összesen
2165
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 200 fokon előmelegítjük.
- Vajon 5 percig sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a sonkát és a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt egy tálkában elkeverjük a mustárral és 100 g sajttal.
- A krumplis póréhagymás keveréket egy kivajazott tálba rakjuk, ráöntjük a tejfölös szószt. Tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal.
- 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2441
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Ajánló
A sonkát lehet füstölt lazac darabkákkal vagy főtt tojással is helyettesíteni. Én most tofuval csináltam - így is szuper finom lett. Hozzá friss sali vagy savanyúság ajánlatos.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsci
21 recept
Télire, amikor kevés a friss zöldség, ideális ebéd vagy vacsora.