Pop tart, az epres minipite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pitékhez
-
24g finomliszt87 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g eperlekvár83 kcal
A cukormázhoz
-
20g porcukor77 kcal
-
0g céklapor1 kcal
-
2g dekorgyöngy8 kcal
Összesen
396
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pitékhez
-
240g finomliszt874 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g eperlekvár834 kcal
A cukormázhoz
-
200g porcukor774 kcal
-
1g céklapor5 kcal
-
20g dekorgyöngy77 kcal
Összesen
3962
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pitékhez
-
23.5g finomliszt85 kcal
-
17.6g vaj126 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
29.3g eperlekvár82 kcal
A cukormázhoz
-
19.5g porcukor76 kcal
-
0.1g céklapor0 kcal
-
2g dekorgyöngy8 kcal
Összesen
388
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
396
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 153.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.9 g
-
Cukor 374 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 186 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 1285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
3962
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
A pitékhez
-
240 g finomliszt
-
1 ek porcukor
-
1 db tojás
-
2 ek tej
-
1 csipet só
-
300 g eperlekvár
A cukormázhoz
-
200 g porcukor
-
0.5 tk céklapor
-
2 ek dekorgyöngy
Elkészítés
A pitékhez
- Egy tepsit kibélelünk fóliával, majd beleöntjük a lekvárt, és elegyengetjük. Nagyjából ujjnyi vastag réteget kell kapnunk. A lekvárt teljesen szilárdra fagyasztjuk a mélyhűtőben.
- A lisztet, porcukrot és sót egy nagy tálban elkeverjük. A tojást a tejjel egy másik tálban felverjük.
- A jéghideg vajat a lisztes keverékbe kockázzuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az egészet, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok. Ne dolgozzuk túl, mert felolvad a vaj.
- A tojásos keverékből a lisztes tálhoz épp annyit adunk, amennyitől összeáll a tészta. Egy egységes gombócot formázzunk belőle, de ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz omlós. A gombocót fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Amikor a tészta eleget pihent, lisztezett felületen nagyjából 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle (páros számú téglalap legyen).
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 190 fokra (hőlégkeveréssel). A szilárdra fagyott lekvárt kivesszük a tepsiből, és a tésztalapoknál kisebb méretű darabokat vágunk belőle.
- A tepsire tesszük a tésztalapok felét, majd mindegyikre helyezünk egy-egy lekvárszeletet, amit újabb tésztalappal zárunk le. A piték szélét lezárjuk egy villa segítségével, nehogy kifolyjon a töltelék.
- A sütemények tetejét lekenjük a maradék tojásos-tejes keverékkel, majd a sütőbe tesszük, nagyjából 15-20 percre, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
A cukormázhoz
- A porcukrot és céklaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy folyós (de nem túl folyós) mázat kapjunk.
- A kihűlt sütemények tetejét lekenjük a cukormázzal, és megszórjuk dekorgyönggyel, majd ekképp tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 863
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Hol van már az eperszezon? Igen, messze innen, de ez ne jelentse azt, hogy nem ehetünk epres süteményeket. Hiszen az a rengeteg üveg eperlekvár nem fogja magát felhasználni a kamrában, kell neki egy kis segítség. Például egy sütemény képében.