r
Nosalty Logó

Pop tart, az epres minipite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Pop tart, az epres minipite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 3962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 388 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 3962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A pitékhez

A cukormázhoz

Elkészítés

A pitékhez

  1. Egy tepsit kibélelünk fóliával, majd beleöntjük a lekvárt, és elegyengetjük. Nagyjából ujjnyi vastag réteget kell kapnunk. A lekvárt teljesen szilárdra fagyasztjuk a mélyhűtőben.
  2. A lisztet, porcukrot és sót egy nagy tálban elkeverjük. A tojást a tejjel egy másik tálban felverjük.
  3. A jéghideg vajat a lisztes keverékbe kockázzuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az egészet, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok. Ne dolgozzuk túl, mert felolvad a vaj.
  4. A tojásos keverékből a lisztes tálhoz épp annyit adunk, amennyitől összeáll a tészta. Egy egységes gombócot formázzunk belőle, de ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz omlós. A gombocót fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
  5. Amikor a tészta eleget pihent, lisztezett felületen nagyjából 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle (páros számú téglalap legyen).
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 190 fokra (hőlégkeveréssel). A szilárdra fagyott lekvárt kivesszük a tepsiből, és a tésztalapoknál kisebb méretű darabokat vágunk belőle.
  7. A tepsire tesszük a tésztalapok felét, majd mindegyikre helyezünk egy-egy lekvárszeletet, amit újabb tésztalappal zárunk le. A piték szélét lezárjuk egy villa segítségével, nehogy kifolyjon a töltelék.
  8. A sütemények tetejét lekenjük a maradék tojásos-tejes keverékkel, majd a sütőbe tesszük, nagyjából 15-20 percre, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.

A cukormázhoz

  1. A porcukrot és céklaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy folyós (de nem túl folyós) mázat kapjunk.
  2. A kihűlt sütemények tetejét lekenjük a cukormázzal, és megszórjuk dekorgyönggyel, majd ekképp tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 14.

Receptkategóriák

Pop tart, az epres minipite
Lakos Benedek 373 recept

Hol van már az eperszezon? Igen, messze innen, de ez ne jelentse azt, hogy nem ehetünk epres süteményeket. Hiszen az a rengeteg üveg eperlekvár nem fogja magát felhasználni a kamrában, kell neki egy kis segítség. Például egy sütemény képében.

Hozzávalók

A pitékhez

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...