r
Nosalty Logó

Pop tart, az epres minipite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Pop tart, az epres minipite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pitékhez

A cukormázhoz

396
Kalória
3.4g
Fehérje
61.9g
Szénhidrátok
15.4g
Zsír
18.6g
Víz
56.7g
Koleszterin
1g
Rost
37.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 3962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pitékhez

A cukormázhoz

Összesen 388 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 3962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

A pitékhez

  1. Egy tepsit kibélelünk fóliával, majd beleöntjük a lekvárt, és elegyengetjük. Nagyjából ujjnyi vastag réteget kell kapnunk. A lekvárt teljesen szilárdra fagyasztjuk a mélyhűtőben.
  2. A lisztet, porcukrot és sót egy nagy tálban elkeverjük. A tojást a tejjel egy másik tálban felverjük.
  3. A jéghideg vajat a lisztes keverékbe kockázzuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az egészet, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok. Ne dolgozzuk túl, mert felolvad a vaj.
  4. A tojásos keverékből a lisztes tálhoz épp annyit adunk, amennyitől összeáll a tészta. Egy egységes gombócot formázzunk belőle, de ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz omlós. A gombocót fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
  5. Amikor a tészta eleget pihent, lisztezett felületen nagyjából 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle (páros számú téglalap legyen).
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 190 fokra (hőlégkeveréssel). A szilárdra fagyott lekvárt kivesszük a tepsiből, és a tésztalapoknál kisebb méretű darabokat vágunk belőle.
  7. A tepsire tesszük a tésztalapok felét, majd mindegyikre helyezünk egy-egy lekvárszeletet, amit újabb tésztalappal zárunk le. A piték szélét lezárjuk egy villa segítségével, nehogy kifolyjon a töltelék.
  8. A sütemények tetejét lekenjük a maradék tojásos-tejes keverékkel, majd a sütőbe tesszük, nagyjából 15-20 percre, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.

A cukormázhoz

  1. A porcukrot és céklaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy folyós (de nem túl folyós) mázat kapjunk.
  2. A kihűlt sütemények tetejét lekenjük a cukormázzal, és megszórjuk dekorgyönggyel, majd ekképp tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Hol van már az eperszezon? Igen, messze innen, de ez ne jelentse azt, hogy nem ehetünk epres süteményeket. Hiszen az a rengeteg üveg eperlekvár nem fogja magát felhasználni a kamrában, kell neki egy kis segítség. Például egy sütemény képében.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!