Pizzatészta rétesliszttel
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
7g só0 kcal
-
160g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
47g finomliszt171 kcal
-
11.8g rétesliszt43 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
37.6g víz0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3214.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 2726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 189.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
50 g rétesliszt
-
1 tk só
-
1.6 dl víz
-
1 teáskanál cukor
-
3.5 g instant élesztő
Elkészítés
- Keverjük össze a kétféle lisztet és a sót egy nagyobb tálban, és a kezünkkel formáljunk krátert a keverékből.
- Oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, majd szórjuk bele az élesztőt,és fél perc alatt keverjük teljesen csomómentesre. Pihentessük 5 percet.
- Öntsük az élesztős vizet a lisztkráter közepére, és még a tálban, egy villa segítségével kezdjük el összedolgozni.
- Amikor már villával nem tudjuk keverni, szórjuk ki a munkafelületre, és kezdjük el kézzel gyúrni. Közben fokozatosan adjunk hozzá annyi lisztet, hogy a végén ruganyos, a munkafelületünktől teljesen elváló, nem ragadós tésztát kapjunk. Ha összeállt, még nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd tegyük félre, ezalatt készítsük elő a feltéteket, és melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 200 fok, gázsütő: 5-6. fokozat).
- Lisztezett felületen, nyújtófa segítségével nyújtsuk kör alakúra és tetszőleges vastagságúra, majd emeljük egy sütőpapírral bélelt, olajjal vékonyan kikent tepsire, pakoljuk meg tetszőleges feltétekkel, és vastagságtól függően kb. 10-20 perc alatt, a sütő alsó harmadában süssük meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 20336
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A pizza a kedvenc ételem. Hiába próbálkoztam többször is itthon elkészíteni, soha nem lett olyan jó (sőt, úgy egyáltalán: jó), hogy lemondjak a kényelmes, ám drága pizzarendelésről. Végül ráakadtam Jamie Oliver receptjére, és elkezdtem kísérletezni vele. Pár dolgot módosítottam rajta, és mára ott tartok, hogy ha pizzát ennék, eszembe sem jut rendelni, hiszen a szállítási idő fele alatt készen vagyok a saját verziómmal, és - ami a legfontosabb - végre finomabb is, mint a rendelt pizza. Több szempontból is nagyszerű ez a recept: könnyen nyújtható, vékony és vastag verzióban is isteni, ötvenéves gázsütőben is biztosan jól sikerül. Persze ki kell tapsztalnunk a saját sütőnk adottságait, az én sütőm például inkább a pizza alját süti, így félidőben eggyel feljebb kell raknom a tepsit. Fontos, hogy ez a tészta azonnali sütésre való, nem szabad keleszteni, és bár bírja a fagyasztást, tapasztalatom szerint sokkal finomabb és könnyebben kezelhető a frissen bekevert verzió - és minek is fagyasszuk, amikor öt perc alatt összeállítható? :) Plusz ötlet: isteni grissini készülhet belőle, ha a tésztába zöldfűszereket keverünk (pl. oregano, bazsalikom, kakukkfű), a kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat a tenyerünkkel megsodorjuk, és megsütjük. :)