r
Nosalty Logó

Pizzatészta rétesliszttel

blanchetyler
Pizzatészta rétesliszttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
13.6g
Fehérje
98.6g
Szénhidrátok
1.4g
Zsír
94.9g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
2.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a kétféle lisztet és a sót egy nagyobb tálban, és a kezünkkel formáljunk krátert a keverékből.
  2. Oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, majd szórjuk bele az élesztőt,és fél perc alatt keverjük teljesen csomómentesre. Pihentessük 5 percet.
  3. Öntsük az élesztős vizet a lisztkráter közepére, és még a tálban, egy villa segítségével kezdjük el összedolgozni.
  4. Amikor már villával nem tudjuk keverni, szórjuk ki a munkafelületre, és kezdjük el kézzel gyúrni. Közben fokozatosan adjunk hozzá annyi lisztet, hogy a végén ruganyos, a munkafelületünktől teljesen elváló, nem ragadós tésztát kapjunk. Ha összeállt, még nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd tegyük félre, ezalatt készítsük elő a feltéteket, és melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 200 fok, gázsütő: 5-6. fokozat).
  5. Lisztezett felületen, nyújtófa segítségével nyújtsuk kör alakúra és tetszőleges vastagságúra, majd emeljük egy sütőpapírral bélelt, olajjal vékonyan kikent tepsire, pakoljuk meg tetszőleges feltétekkel, és vastagságtól függően kb. 10-20 perc alatt, a sütő alsó harmadában süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A pizza a kedvenc ételem. Hiába próbálkoztam többször is itthon elkészíteni, soha nem lett olyan jó (sőt, úgy egyáltalán: jó), hogy lemondjak a kényelmes, ám drága pizzarendelésről. Végül ráakadtam Jamie Oliver receptjére, és elkezdtem kísérletezni vele. Pár dolgot módosítottam rajta, és mára ott tartok, hogy ha pizzát ennék, eszembe sem jut rendelni, hiszen a szállítási idő fele alatt készen vagyok a saját verziómmal, és - ami a legfontosabb - végre finomabb is, mint a rendelt pizza. Több szempontból is nagyszerű ez a recept: könnyen nyújtható, vékony és vastag verzióban is isteni, ötvenéves gázsütőben is biztosan jól sikerül. Persze ki kell tapsztalnunk a saját sütőnk adottságait, az én sütőm például inkább a pizza alját süti, így félidőben eggyel feljebb kell raknom a tepsit. Fontos, hogy ez a tészta azonnali sütésre való, nem szabad keleszteni, és bár bírja a fagyasztást, tapasztalatom szerint sokkal finomabb és könnyebben kezelhető a frissen bekevert verzió - és minek is fagyasszuk, amikor öt perc alatt összeállítható? :) Plusz ötlet: isteni grissini készülhet belőle, ha a tésztába zöldfűszereket keverünk (pl. oregano, bazsalikom, kakukkfű), a kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat a tenyerünkkel megsodorjuk, és megsütjük. :)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...