Piskótatekercs sajt imádó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sajtimádó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
226
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
a piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
38 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
tálalás
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
a piskóta
-
44.4g tojás56 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
1.9g csokoládéforgács10 kcal
-
26.9g sárgabaracklekvár75 kcal
tálalás
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
226
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
a piskóta
-
3 db tojás
-
4 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
-
1 ek csokoládéforgács
-
10 dkg sárgabaracklekvár
tálalás
Elkészítés
a piskóta
- Kimérjük a hozzávalókat. Szétválasztjuk a tojásokat fehérjére és sárgájára.
- A sárgáját kikeverjük a fele cukorral. Majd a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Vigyázzunk, ha túl kemény a hab, akkor összeesik a tészta.
- Ezt a két habot összekeverjük, majd szépen lassan beleforgatjuk a lisztet egy keverőlapáttal. Fontos, hogy óvatosan forgassuk, mert különben összetörik a hab, aztán lepény lesz belőle, nem piskóta :)
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral (áldom a nevét, aki kitalálta), majd szépen rákenjük a tésztát.
- 200 fokon 10-12 percig sütjük.
- Amikor megsült (érezzük a finom illatát), akkor kivesszük a sütőből, majd egy vágólapra tesszük. Lehúzzuk a papírt róla, megkenjük anya finom lekvárjával (vagy házi nutellával, vagy ami éppen kéznél van, persze nem a fogkrémre gondolok itt), felcsavarjuk, mint azt a bizonyos szőnyeget, aztán megvárjuk, míg kihűl... na ez nem mindig sikerül.
tálalás
- Megszórjuk a tetejét csokiforgáccsal, karamellizált cukordísszel is dekoráljuk (ha éppen rajtam van a láz), aztán már csak enni kell!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4372
- Feltöltés dátuma: 2014. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sajtimádó
18 recept
Ez a recept egy alap piskóta receptre épül, amit rettentő egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni.