r
Nosalty Logó

Piskótás palacsintatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Safitron
Piskótás palacsintatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 1411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és további 10-15 percen keresztül keverjük. Lágy szirupszerűre, robotgépet is használhatunk.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, robotgépet is használhatunk, és óvatosan belekeverjük a cukros tojássárgás masszát, tálat is forgathatjuk, ne törjön össze a hab.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, és óvatosan elegyítjük. Addig adagoljuk a lisztet, még felveszi, mikor már gyenge kavargatásra sem akar a liszt eltűnni, akkor jó. De mehet a megadott lisztmennyiség is.
  4. Széles és lapos kivajazott, kilisztezett, nagy formába/tálba simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. 200 fokon 20 perc utána kivehető.
  5. Belemehet bármi, ami palacsintába, tekerjük fel, és kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2544
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskótás palacsintatekercs
Safitron 20 recept

Az íze érdekes lesz, átmenet a palacsinta és a piskóta közt, bizarr:) Belemehet bármi, ami palacsintába/piskótába, én csokit raktam bele. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...