r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj Tündértől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tunder70
Pirított csirkemáj Tündértől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2969 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2350 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát karikára vágjuk.
  2. A csirkemájat ereitől megtisztítjuk, kettévágjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
  3. Egy edényben zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, közben egy kis sót adunk hozzá, majd megszórjuk pirospaprikával, és kb. 1 dl vízzel felöntjük (nem kell sok víz rá, mert a máj is enged valamennyi levet, és sok idő nem kell főzéséhez).
  4. Beletesszük a májat, borssal megszórjuk (én szoktam egy kis paprikakrémet is beletenni), fedővel letakarjuk, és kb. fél óra alatt puhára főzzük.
  5. Amikor megfőtt, a fedőt levesszük, és zsírjára lesütjük.
  6. Sót csak tálaláskor szórunk rá, mert a sótól megkeményedik a máj! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 197
  • Össznézettség: 79433
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Olvasgattam ezen az oldalon a csirkemáj recepteket. Azért mertem feltenni, mert nem találtam ezt meg ilyen formában. Én így készítem a pirított csirkemájat. Tudod-e? A nyers máj kényes alapanyag, ne tároljuk sokáig! Egyáltalán, bármi olyan hús vagy belsőség, melyet véresen veszünk, rendkívül romlékony, mivel maga a vér hívogató táptalaja a lebontó baktériumoknak. Ezért a májat, amint lehet, azonnal tegyük hűtőbe, esetleg mélyhűtőbe (mert a máj jól fagyasztható), és tartsuk ott egészen a felhasználásig. Ha nem mélyhűtjük, 1-2 napon belül készítsünk belőle ételt. Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl vörös színű, se száraz felületű a nyers csirkemáj. Egy nagyon erős antioxidánsról, a L-ergothioneinről úgy hírlett, a csirkemáj az egyik legjobb forrása. Kiderült azonban, hogy a gombákban sokkal több van belőle.  A shiitake és a laskagomba jár az élen, de a csiperkegombában is négyszer több van, mint a csirkemájban. (forrás: recept.hu)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...