Pirított csirkemáj Tündértől
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
71.4g csirkemáj85 kcal
-
24.3g vöröshagyma9 kcal
-
4.3g sertészsír39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 742 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2413.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 1530 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 520.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16480 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2969 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2354 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 2350 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 29 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát karikára vágjuk.
- A csirkemájat ereitől megtisztítjuk, kettévágjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
- Egy edényben zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, közben egy kis sót adunk hozzá, majd megszórjuk pirospaprikával, és kb. 1 dl vízzel felöntjük (nem kell sok víz rá, mert a máj is enged valamennyi levet, és sok idő nem kell főzéséhez).
- Beletesszük a májat, borssal megszórjuk (én szoktam egy kis paprikakrémet is beletenni), fedővel letakarjuk, és kb. fél óra alatt puhára főzzük.
- Amikor megfőtt, a fedőt levesszük, és zsírjára lesütjük.
- Sót csak tálaláskor szórunk rá, mert a sótól megkeményedik a máj! Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 208
- Össznézettség: 80289
- Feltöltés dátuma: 2013. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olvasgattam ezen az oldalon a csirkemáj recepteket. Azért mertem feltenni, mert nem találtam ezt meg ilyen formában. Én így készítem a pirított csirkemájat. Tudod-e? A nyers máj kényes alapanyag, ne tároljuk sokáig! Egyáltalán, bármi olyan hús vagy belsőség, melyet véresen veszünk, rendkívül romlékony, mivel maga a vér hívogató táptalaja a lebontó baktériumoknak. Ezért a májat, amint lehet, azonnal tegyük hűtőbe, esetleg mélyhűtőbe (mert a máj jól fagyasztható), és tartsuk ott egészen a felhasználásig. Ha nem mélyhűtjük, 1-2 napon belül készítsünk belőle ételt. Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl vörös színű, se száraz felületű a nyers csirkemáj. Egy nagyon erős antioxidánsról, a L-ergothioneinről úgy hírlett, a csirkemáj az egyik legjobb forrása. Kiderült azonban, hogy a gombákban sokkal több van belőle. A shiitake és a laskagomba jár az élen, de a csiperkegombában is négyszer több van, mint a csirkemájban. (forrás: recept.hu)