r
Nosalty Logó

Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 1216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 2432 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 1216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 2432 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

Az újkrumplihoz

  1. A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra.
  2. Egy teflonozott lábasban az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a burgonyát és fedő alatt addig sütjük-pároljuk, amíg meg nem puhul. Akkor a legjobb, ha az elején magas hőfokon pirítjuk, utána pedig mérsékelt lángon pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha már puha, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Még ezzel is összeforgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk, nyakon öntve tejföllel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22631
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Ajánló

Meleg előételnek, és főételnek egyaránt kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A családunk egyik kedvenc zöldsége a krumpli, úgyhogy semmit nem hagyunk kárba menni. Amikor felássuk az első bokor krumplikat, sok benne az apró burgonya. Na, ekkor készítjük ezt a receptet. Vigyázat, nem lehet abbahagyni az evését!

Hozzávalók

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...