r
Nosalty Logó

Petrezselymes burgonyakrokett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabian96
Petrezselymes burgonyakrokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz

Összesen 1263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz

Összesen 3789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz

Összesen 375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A kroketthez

A panírozáshoz

Elkészítés

A kroketthez

  1. 30 dkg főtt, áttört lisztes burgonyához még melegen adjunk 10 dkg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, tetszés szerint azapróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze. A fűszeres ételeket kedvelők keverhetnek bele egy csipet finomra őrölt szerecsendiót is.
  2. Ezután liszttel meghintett gyúródeszkán formáljunk az alaposan kidolgozott tésztából kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb. 4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik. Ezen sokan úgy segítenek, hogy az áttört krumplit hagyják kihűlni. A teljesen lehűlt burgonya azonban “megüvegesedik”, és nehéz simára dolgozni.
  3. Elengedhetetlen a lehűlés kivárása akkor, ha csak közepesen tömör burgonya van otthon, különben sokat fogunk kínlódni a tésztával. Végül verjünk fel 1 nagy vagy 2 kisebb tojást, és a rudacskákat forgassuk előbb tojásba, utána zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, teljes lángon süssük ropogós pirosra.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6021
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabian96 6 recept

Ha nincs ötletem ebédre, ezt szoktam csinálni, nagyon finom, gyorsan elfogy.

Hozzávalók

A kroketthez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...