r
Nosalty Logó

Perec hernyók és karikák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Perec hernyók és karikák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A perec megkenéséhez

A csurgatáshoz

Összesen 681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A perec megkenéséhez

A csurgatáshoz

Összesen 4085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A perec megkenéséhez

A csurgatáshoz

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10435.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    8726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 4085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A perec megkenéséhez

A csurgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a melegített, kicsit cukrozott tejben. (Állni hagyjuk benne 5-10 percig.)
  2. Picit felmelegítjük a margarint (mikróban 2 perc), majd 1 ek cukorral jól elkeverjük. Hozzákanalazzuk a tejfölt és a szintén 1 evőkanálnyi sót, majd ráütjük az egyik tojást. Összetrutyizzuk homogénné. (robotgéppel)
  3. A lisztet folyamatosan adagoljuk hozzá, meg a tejes élesztőt, és ezt is homogénné gyúrjuk. Fél órát meleg helyen (radiátoron) kelni hagyjuk.
  4. Majd lisztezett gyúródeszkán sodrunk belőlük kukacokat, és kedvünk szerint formáljuk. :)
  5. Sütőpapírra pakoljuk őket (nekünk 3 adag lett) , és egy tojással bekenjük a tetejüket. (Szebb pirosabb színe lesz a perecnek, ha csak tojássárgájával, mi most egész tojással kentük.)
  6. 5 percet nagy lángon, majd 10-15 percet kis lángon sülnek.
  7. Míg sülnek, megcsináljuk a csurgató lötyit. 3 ek lisztet, 1 ek sóval és vízzel elkeverünk, hogy palacsintatészta állaga legyen, majd a kész perecekre ecsettel csurgatunk belőle, és még 2 percet sülnek a sütőben, majd jöhet az újabb adag perecke a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3118
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor sütni szerettem volna, elfogyott a tej, éppen hogy csak az élesztőhöz maradt egy picike, így alakult ki ez a receptváltozat tejföllel és margarinnal. De az íze nagyon finom, 'rájárós' falatok. Hogy miért nem perec alakú? Aki már készített pereceket, főleg nagyobb adagot, az tudja, hogy egy csöppet macerás egyenként alakítgatni őket. Ezért az első perec után máris átváltottunk a hernyócskák gyártására, majd beindult a fantázia, és lett rózsa, szívecske, csiga és mindenféle alakú perec :). Így minden egyes darab alkotás lett, és jó móka őket készítgetni. Valamint a képen láthattok egy kissé túlsült csigát :D. Nem szabad megfeledkezni a sütetekről. :) De olyan jól nézett ki, nem volt szívünk megválni tőle :).

Hozzávalók

A tésztához

A perec megkenéséhez

A csurgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...