r
Nosalty Logó

Pelyhes karfiol

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pelyhes karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 4730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    472.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 4730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk.
  2. A lenmagpelyhet és búzakorpát összekeverjük.
  3. A tojásokat felverjük, ételízesítővel ízesítjük.
  4. A karfiolrózsákat, mint amikor panírozunk, először a lisztben, majd tojásban, végül a pelyhes keverékben megforgatjuk.
  5. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4223
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Ajánló

Tartármártással kínálhatjuk, de ketchuppal is kipróbálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés volt itthon a zsemlemorzsa a kirántott karfiolhoz, ezért cselhez folyamodtam! Kihagyva a morzsát, a lenmagpelyhet és a búzakorpát összekeverve, nagyon jó bundának valót kaptam. Megsütve, különlegesen finom, a bundának az íze egy kicsit a pirított szotyira emlékeztető. Maradt még egy kis tojás és bundának való, gondoltam, kipróbálom a káposztalevél milyen ezzel. Ha ettetek már finomat, ez az! Ropogós és könnyű étel, ha kisebb kockákra vágtam volna a káposztalevelet, akár még a csipsszel is vetekedne az íze, és egészségesebb is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...