r
Nosalty Logó

Pelmenyi, az orosz húsos derelye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Pelmenyi, az orosz húsos derelye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

484
Kalória
27.7g
Fehérje
65g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
158.2g
Víz
112.5g
Koleszterin
2.5g
Rost
863.5mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5863.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    3245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    949.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A darált húst összekeverjük a lereszelt vöröshagymával, majd hozzáadjuk a tojást és egy kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Alaposan összekeverjük.

Tészta

  1. Egy jól nyújtható tésztát készítünk az alapanyagok bekeverésével és kidagasztásával.
  2. Ezt követően jó vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kisebb köröket nyomkodunk belőle.
  3. A tésztakorongok közepére kávéskanálnyi adagokat töltünk a húsból (lásd: Töltelék), majd félbehajtjuk, és alaposan összecsipkedjük a tészta széleit, hogy jól összetapadjon a két oldal. Így egy “félholdat” kapunk. Ezután a félholdak két kis csücskét egymáshoz nyomjuk.
  4. Az így kapott kis tésztabatyukat enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük. Egyenként dobáljuk őket a vízbe, nehogy összeragadjanak.
  5. Akkor vannak készen, ha elkezdenek feljönni a víz felszínére. Ezután kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, és frissen, melegen, tejföllel vagy vajjal a tetején tálaljuk. Ha jobban szeretjük sütve, akkor, miután kicsit kihűlt, kevés zsiradékon meg lehet pirítani az oldalait.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Minden országnak megvan a maga töltött tésztája: Lengyelországban a pirog, Dél-Amerikában az empanadas, Japánban a gyoza, Olaszországban a tortellini és a ravioli, nálunk a derelye, az oroszoknál pedig az igen népszerű pelmenyi, ami egy sertéshússal töltött kis tésztabatyu. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik ezt az egész világon kedvelt orosz „comfort food”-ot, melynek elkészítésében hagyományosan az egész család részt vesz, és leginkább a hideg téli napokon fogyasztják. A vékonyra nyújtott tésztakorongokat enyhén fűszerezett darált hússal töltik meg, vízben kifőzik, majd vajban megpirítják, és tejföllel vagy ecettel tálalják. A pelmenyi remekül fagyasztható, így érdemes belőle nagy adagot készíteni, így, ha megkívánja az ember, csak kikap párat a mélyhűtőből, és mehet is a forró vízbe vagy levesbe!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!